НАП напомня по телефона за неплатените данъци

Ще се запорират заплати при невнесен данък
4 юни 2014 15:47, Анисия Иванова
7
НАП напомня по телефона за неплатените данъци
Снимка: архив Булфото

Националната агенция за приходите /НАП/ подсеща по телефона за неплатени данъци. При невнесен данък върху доходите се запорират заплати, съобщават от приходното ведомство.

15 400 физически лица, които не са платили декларираните от тях данъци за довнасяне по годишните декларации за облагане на доходите им, са получили обаждане от НАП в последните 30 дни. Задълженията им към бюджета са общо 5,5 млн. лв., се посочва в съобщението.

Предишни кампании на НАП са доказали, че телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите да покрият дълговете си към бюджета. Данните сочат, че след телефонен разговор над 70 на сто от длъжниците внасят задълженията си в уговорения срок.

Невнасянето на данъка върху доходите в 14-дневен срок след позвъняването води до започване на процедура за принудително събиране на дълговете.

Един от най-често използваните способи за събиране на неплатен данък върху доходите е налагането на запор върху заплатата на длъжника. От НАП уверяват, че ако в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане или длъжникът даде обезпечение, към запор няма да се пристъпва.

До края на годината ще се осъществят общо 17 информационни телефонни кампании. Целта им е да стимулират доброволното изпълнение на просрочени задължения на 64 000 физически и юридически лица от всички териториални дирекции на НАП.

Кампаниите предвиждат личен контакт с длъжниците както на ниво териториални дирекции, така и чрез обаждане от Информационния център на централното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
А кога ще запорират преди 9 години
соц.помощи и другите бонуси на ***, които никога нищо не плащат - включително тока и водата в чуждите къщи, в които са се самонастанили, а полицията не взима мерки дори когато собственикът на къщата пише жалба след жалба?Така пострада мой комшия. От полицията го посъветвали да събори къщата, щом не я ползва. Предполагам, че и на тях някой им е наредил да не закачат ***. Съседът трябваше да плати сметката за тока, та да откачат електромера,иначе не можело.Но водата нямало как да спрат!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако има воля могат да бият през пръстите яко... ама :)
4
0
 
4
 
! Отговори
мама преди 9 години
Защо не освободят справката за задължения да се вижда в интернет, че да можем своевременно да си ги внасяме ?Ще пестят от нашите пари за разговори.
3
0
 
7
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Аууу! Голям страх, ще ми вземат 370лв. заплата. Минавам на помощи като ***, те могат и 400лв да стигнат. Па нека, токава НАП да ми го хване!
2
0
 
10
 
! Отговори
Честен!!! преди 9 години
Ходете запорирайте на мутрите и на политиците милионите гадове мръсни!!! Иде и вашия ред!!! А на тъпите Българи ще кажа нека още ви фукат като ви е страх !!!
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
олелееее, Ореха и Чобана яко са го закъсали!!!!!!