Десет загинали след стихията във Варна

Две са жертвите в Добрич
Обновена: 20 юни 2014 14:10 | 20 юни 2014 10:13,
45
Десет загинали след стихията във Варна
Снимка: БТА

До този момент жертвите вече са десет, откриха още една жертва на наводненията в кола, която е отнесена в плавателния канал, свързващ езерото с морето. Това каза за БТА от Варна министърът на отбраната Ангел Найденов.

Кошмарно е и впечатлението и усещането, което човек придобива, наблюдавайки това, което се е случило, и което продължава да се случва в квартала във Варна. Има много щети, за съжаление, има жертви, каза Найденов, който изрази своите съболезнования и съпричастност към мъката на близките на загиналите.

Дейността на спасителните екипи продължава, ангажирани са близо 150 човека, в това число са мобилизирани части на ВМС, катери и водолази има в готовност, участва се със специализирана техника. Министър Найденов отбеляза доброто взаимодействие между различните държавни структури, ангажирани в спасителните и в аварийно-възстановителните работи във Варна.

Още по темата
В момента пътуваме към още един бедстващ район - на Добрич, където, за съжаление, също има жертви на наводнението. Има хора, които са изведени от техните жилища и от населените места. Ще се запознаем на място с премиера със ситуацията. За съжаление, и там има данни за загинали, посочи министърът.

По информация на Нова телевизия жертвите в Добрич са две. Жена се е удавила в района на Хуманитарната гимназия в града. Там една от най-ниските точки в града и се явява като водосборна зона. Преди това беше съобщено, че мъж се е удавил в дома си на ул. "Осъм". 

Имаме готовност да посетим и района на Велико Търново, там също поддържам връзка с началника на Военния университет, където имаме мобилизирани екипи за участие в спасителни и аварийно-възстановителни работи в района на Дебелец, Асенова махала на града. Поддържаме връзка и координация с кмета на Велико Търново, каза министърът на отбраната.

На въпрос с какво още Българската армия може да съдейства, министър Найденов каза, че още от вчера са на разположение на държавните институции на местните и на регионалните власти, където и с каквото преценят, че е необходимо да участват.

Участвахме и с транспортен самолет на военната авиация снощи, има готовност за участие на хеликоптери, това е техниката, с която разполагаме в момента. Нашите инженерни части са в готовност, където е необходимо и където се потърси съдействие от местните и регионалните власти, посочи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бях в България през юни !Това вече не е българския климат , не е умерено континентален , а тропичен ..На какво се дължи ? - и след като го знаят , защо нямат подготовка ? Нито преди буря , нито след това.Координирани са и като им се обадят за помощ ?- имат 150 доброволци ! Но българска войска помагаше при наводнение в Румъния , защо не е изпратена да помага на българите ?
40
0
 
1
 
! Отговори
Не е параноя! преди 9 години
ХААРП 1 и 2 (ако са един човек) има право и основание в твърденията си, че резките климатични промени се предизвикват от американските военни химически експерименти във въздуха! Или т. наречените chem trails (химически следи) в небето също са тяхно дело!Но в България малко се знае и говори за това! Но не го отричайте, това е обществена тайна!
39
0
 
1
 
! Отговори
СВЯТ преди 9 години
ДПС И *** СА ВИНОВНИ ////НА БЪЛГАРИНА
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кой-Той Ти си гледал по света наводненията, но виж за какви мощни реки става въпрос там, огромна водна маса с която независимо от всичко което са направили не могат да се справят. Виж за каква организация става въпрос, за какви съоръжения. При нас основната причина е мърлявото отошение към всичко.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обикновените граждани на тази държава стават жертва на безотговорността, безхаберието и това, че всеки си прави каквото си иска,няма отговорност от страна на институтциите, няма контрол, глоби. Разчита се да минем между капките и да не се случи нещо такова.Това е сингал за много проблеми, шахтите масово са задръстени и не се чистят,сеч, непочистени корита...и какво ли още не.Да не говорим, за неща като прогнозиране и подготовка за случващото се, което ако са изпълнени гор. условия ще е по-леко.
36
0
 
4
 
! Отговори
Мая минетова преди 9 години
На тоя изглежда кюстендилската слива му обърка акъла.Да се чуди човек като го слуша, че всичко е под контрол. Камара военни си клатят краката, а само 150 помагат. Що за наглост е това.Не видяхме никъде Мая да помага и не само тя, ами всички от НС.За избори от БСП И ДПС обикалят ли обикалят и ръсят глупави обещания и раздават пари на техните любими роми.А на вътрешния министър му виновен кмета.Апредишния, който е ***, защо позволи низаконни строежи и не ги бутна.Много добре се знае.
35
0
 
13
 
! Отговори
кондю преди 9 години
това е резултат от занемарените грижи за хидротехническите съоръжения.това е само началото.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не бих се учудил че държавата не помага на Варна ... Варна има кмет от Герб, а политиците ни са готови на всичко в името на власттатях жертвите ги радват ... особено преди избори
33
1
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
НА СЪД ЗА ТЕРОРИЗЪМ ***..КОИТО СЕЛИ ГОРАТА И СА СТРОИЛИ НЕЗАКОННО..А ПЕЕВСКИ В БЪЧВИ ЗА СЛАНИНА И В АФРИКА ЗА ХРАНА НА НАРОДЕЦА ТАМ
32
2
 
14
 
! Отговори
yara преди 9 години
Добре де, аз ли не разбирам, колко хиляди ни е армията - 30-40 000. Сложи от тях 10 000 хиляди административен, 10 хиляди да стоят на пост да ни отбраняват от евентуална извънземна атака, то поне 10 хиляди може да се ангажират да помагат дали Варна, Добрич или Търновско... Имаха цяла нощ да се организират, 150 човека, смехотворна работа
31
1
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
Гледах по нова,как техен журналист е на мястото на събитието в Аспарухово,а нито имаше спасители,нито техника ,нито нищо. Хората казаха,че никой не е вдигал на 112,нито на полицията нито никой.Звънели са от вчера. Е почти обяд сме ,но никой не е отишъл да им помага
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незаконното строителство причина за наводнението във Варна!meto76.blog.bg/politika/2014/06/20/nezakonnoto-stroitelstvo-prichina-za-navodnenieto-vyv-varna.1274714
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo 10 tina ;o4akvax pove4e ;takmo niama da ciganiosvat....
28
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NAARP ИМА НАД БЪЛГАРИЯ ,ЗА ТОВА СЕ ЗНАЕШЕ ОЩЕ ПРЕДИ МЕСЕЦ- СВЕТОВНАТА БАНКА КОЯТО ГИ ФИНАНСИРА
27
5
 
1
 
! Отговори
ДО 24 - МУХТАРСКИ преди 9 години
Мухтарски , искам КОМЕНТАР ОТ "интелигент" , като теб , и по още един факт - ПРОЛЕТТА НА 2012 година РАЗПЪВАНЕ НА НАТОВСКИ "ЗАЩИТНИ ЩИТОВЕ" над две страни - ИТАЛИЯ И БЪЛГАРИЯ?!?! Малко по- късно...... Оуууууу....... каква "изненада"......... ДВЕ АБСОЛЮТНО ИДЕНТИЧНИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ..... КЪДЕ?........ ИТАЛИЯ И ПЕРНИК,БЪЛГАРИЯ........?!?! Сигурно е "АБСОЛЮТНА СЛУЧАЙНОСТ" , а?!?! Кажи , бе , "интелигент" ?!?!
26
2
 
19
 
! Отговори
void преди 9 години
Десет души се удавиха заради дъжд а министър Найденов ни обяснява колко добре си взаимодействали различните държавни структури... Оставаме без думи пред това експертно безочие и некомпетентност...
25
5
 
2
 
! Отговори
ДО 24 - МУХТАРСКИ преди 9 години
Мухтарски.......... Или *** по- точно ?!?! Та , Мухтарски - ГЛУПАКЪТ си ти............. Много ми е интересно - точно при КОИ "ТЕСНИ СПЕЦИАЛИСТИ" си се "информирал"?!?! Ха ха ха :) ;) :) И след като си толкова "информиран" , *** такъв......... ИСКАШ ДА МИ КАЖЕШ ЧЕ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ... ОСОБЕНО СЛЕД РАЗПЪВАНЕТО НА ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН "ЗАЩИТЕН ЩИТ" НА НАТО НАД БЪЛГАРИЯ НЯМА НИКАКВА ПРОМЯНА В КЛИМАТА НИ?!?! ТРОПИЧЕСКИ БУРИ? ТОРНАДО? ЗЕМЕТРЪСНА АКТИВНОСТ?... Ходи се скрий някъде , момче !!!!!!
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека всички във Варна, които могат да излязат с лопати и да почистят.Не чакайте на кметове и власт.Помогнете на съгражданите си,защото утре и вие може да имате нужда от помощ.Кой ще чака чантаджиите да се наумуват и да си прехвърлят вината?Който е човек,ще излезе да помогне,който е с малка егоизтична душица ще се свие и ще чака реда си!Запретвайте ръкави хора!
23
1
 
9
 
! Отговори
Виктор Мухарски преди 9 години
***, на медии точно не вярвам сляпо, но внимавам откъде се информирам - има библиотеки, има научни трудове, има тесни специалисти по климат,авиациа,гео инженерство и прочее СЕРИОЗНИ науки, които истерично се смеят,когато чуят факт от масовата конспирация на българина.Ти, обаче, явно не си случаен *** и си мега просветен, така че долу-горе добивам идея за акъла ти - такива конспираторчета невежи се издават най-често с фразата "просто нямаш НА ИДЕЯ за какво става НА ВЪПРОС". I rest my case
22
0
 
9
 
! Отговори
и така нататък преди 9 години
Закона за защита при бедствия.Чл. 65. (1) Кметът на община:1. организира и ръководи защитата при бедствия на територията на общината;2. (отм. - ДВ, бр. 80 от 2011 г., в сила от 14.10.2011 г.)3. организира, координира и провежда превантивни мерки за недопускането или намаляването на последиците от бедствия;4. осъществява своевременното оповестяване и информиране на населението при заплаха от възникване или за възникнало бедствие;5. планира в проекта на общинския бюджет финансови средства з