Десетки евакуирани тази нощ във Великотърновско

Ситуацията в областта се нормализира
Обновена: 20 юни 2014 09:24 | 20 юни 2014 08:37, Веселина Йорданова
4

Снимка: Булфото

Нормализира се ситуацията във Великотърновска област, съобщи за БТА областният управител инж. Георги Рачев.

През изминалата нощ са били евакуирани десетки жители на областта. Заради придошлите води на река Белица са били евакуирани хора, живеещи в ниските части на градовете Килифарево и Дебелец.

Още по темата
Около полунощ заради критично високите нива на р. Янтра са евакуирани жители на крайбрежните квартали на Велико Търново, село Първомайци и Долна Оряховица.

По думите на областния управител в момента нивото на реката е около 7 метра, при критични 8,5 метра. Източва се поетапно язовир "Йовковци" с около 50 кубически метра на секунда.

Във всички пострадали от дъждовете райони е възстановено електрозахранването.

Създава се организация за почистването на пътищата и мостовете.

Затворен за движение остава Проходът на Републиката и Южният пътен възел край Велико Търново. Пострадали хора заради придошлите води на реките няма, уточни областният управител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г - н Орешарски , предлагам заплатите на всички депутати и министри до изборите да отиват във фонда за бедствия и аварии на населението и без друго по - голямо бедствие от тези политици без изключение нада ли може да има
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И бог ни наказва че , допускаме тези дето са клали и потурчвали и тези дето са взривявали църкви да дерибействат отново над изстрадалият народ
1
2
 
11
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
До Моника Станишевтърновският кмет също е от ГЕРБ, но човекът явно си е свършил добре работата.Кметът на Варна е престъпник и е виновен за трагедията и жертвите !