Преливат язовирите в Шуменско

Областният управител: Надявам се да овладеем ситуацията
20 юни 2014 11:22, Анисия Иванова
0
Преливат язовирите в Шуменско
Снимка: архив Булфото

Най-тежка към момента в Шуменска област е ситуацията с няколко язовира в Смядовско, съобщи пред БНР областният управител Венцислав Венков.

Около 170 животни са се удавили. Жената, която се е грижила за животните, е спасена в последния момент.

Венков съобщи, че за близо час нивото на река Камчия в Смядово се е повдигнало с два метра, язовирът в Александрово прелива, в Кълново е прелял с 80 сантиметра, може би ще прелее язовир "Качата", който е до военния завод в Смядово.

Още по темата
В Нови пазар, в село Приселци няма ток. Изпратен е екип на ЕнергоПро. Язовир "Триадица" се изпуска през преливника, в Каравелово е наводнен центърът и джамията от дъжда.

"Трябва да проверим точно как стоят нещата с язовира в Избул, защото там имаше проблем със стената и той се изпуска от два дена в посока към язовира в Нови пазар", допълни той.

Надявам се да овладеем ситуацията, каза Венков.

Областният управител разказа, че пороят е наводнил къщи в село Крива река, община Никола Козлево. Цялата улична настилка е отнесена. В с. Каравелово вода е влязла в сградите на кметството и читалището, като на места нивото достига 2 метра.

В Пазарджика област прелива язовир "Голуша" край Стрелча, но няма опасност да бъдат засегнати населени места, съобщиха от пожарната в Пазарджик

Заради свличане на скални маси по родопското дефил  шофьорите трябва да са по-внимателни по трасето Варвара-Велинград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари