Шестима в болница във Варна след пороя

Трима от тях са с травми, двама - с нервни кризи, една е родилка
Обновена: 20 юни 2014 13:58 | 20 юни 2014 12:28,
8
Шестима в болница във Варна след пороя
Снимка: Булфото

Шестима души приети в болница във Варна след снощносто бедствие - трима с травми и двама с нервни кризи са в „Света Ана”, както и родилка в СБАЛГ, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Към момента в Центровете за спешна медицинска помощ във Варна на смяна са 9 екипа. Ангажирани са по още 1 екип от болниците "Св. Анна" и "Св. Марина", както и от филиалите в Провадия и Аксаково.

Още по темата
Към Спешния център на УМБАЛ „Света Марина” е сформиран интердисциплинарен екип от невролог, интернист, психолог и психиатър, който оказва помощ на пострадали и нуждаещи се.

В Регионална здравна инспекция-Варна е създадена организация за осигуряване на медикаменти и препарати в болниците и в центровете за настаняване.

С оглед сигурността на гражданите и достъпа им до медицинска помощ МЗ е създало организация за осигуряване на допълнителни екипи и в районите Велико Търново, Габрово, Бургас, Варна и Добрич. Екипите на ЦСМП Шумен, Силистра, Ямбол са в готовност да окажат съдействие при необходимост.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната, с цел ограничаване възникването и разпространението на епидемични взривове и епидемии, МЗ е разпратило до РЗИ указания за: мерки за засилен контрол на обектите с обществено предназначение; за изпълнение на Плана за защита при бедствия; за засилен контрол на качеството на питейната вода в населените места; за оглед, почистване и саниране при евентуални наводнения след оттегляне на водата от засегнатите райони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Напиши коментар Коментари
6
0
 
15
 
! Отговори
do 6 преди 9 години
Ти да нямаш проблеми с главния мозък случайно? Човекът е от Варна и е полудял от ситуацията създадена благодарение на някоко мутри и десетки политически плазмодия, а ти гледиш правописа?!?!?! Наври си правописа, нали се сещаш къде!!! Понеже ще много грамотни и за това държавата ви прилича на ***.
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ле ле.Не гледам правописа! !!Толкова съм ядосана от прочетеното..че вообще не ми пука за правописа.Българка,със ъредно специално 41годишна майка на три деца.Неми пука за равописа в момента!!Не пиша книга и не ломентирам височайши особи като вас!Интересуваме безхаберието на такива като вас!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До господина и с летите джанти!!!Нали се сещаш че и твоите джанти могат да са под водата.***!!Мисли и ти с мозъкаси!!На кой му пука за колатати бе алоо!!Народа бетства!!Ех че прос нарот!!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе големи сте простаци!!!Аз съм от Варна.Елате и виште!Какви добри новини!Дискотеки и прочие...коя *** къде се чекне.Абе бай ***! !Събобудисе и си исчсти суполите!!*** български!Докато не се научим да мислим и си помагаме и господ и природата ще ни наказва!!!
2
1
 
20
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
youtube/watch?v=rqHmUuRaG5UСпоред филма е било въпрос на време това да се случи и безхаберието на кмета е основна причина за трагедията!
1
5
 
20
 
! Отговори
БГ депутато преди 9 години
Издръжката им в болницата не ми струва и колкото летите джанти на Мерцедесо, така че ме е еня за тех.