Щети до 150 хил. лв. нанесе пороят на варненския плаж

Отнесена е пясъчна ивица, чадъри, наводнени са заведения
21

Офицерският плаж във Варна след бедствието. Снимка БТА

Между 100 000 и 150 000 лева са щетите, които нанесе водната стихия на варненския плаж. Това съобщи днес представителят на концесионера на плажа и общински съветник от "Движение Нашият град“ Андрей Василев. Сумата засега е по първоначални данни, уточни той пред Информационна агенция "Черно море".

Отделно ще дадем още 30 000 лева за повторно подравняване на пясъка и последващо нареждане на чадърите.
Има отнесен пясък, ивицата е обсипана с пръст. На две места са се активизирали свлачища, заведение на Рибарския плаж е със затрупана кухня. Най-тежко е засегнат Офицерският плаж, описа ситуацията Андрей Василев. Има наводнени заведения и на плажа в „Аспарухово“.

Още по темата
На плаж Варна-Централен положението също е тежко, до калните бани голяма част от пясъчната ивица е отнесена. Единствено укрепената част от ската над Алея първа, която концесионерът укрепи миналата година, е издържала на водната стихия благодарение на предприетите мерки. В тази връзка ще поискаме укрепване и на останалите свлачища над алеята, каза Василев.

Специализирана техника работи на плажната ивица и почиства резултата от водния ад. Надявам се до края на следващата седмица да приведем алеята във вид, подходящ за осъществяване на туристическа дейност, обяви Василев.

Той заяви, че почистването е за сметка на концесионера, но въпреки това ще се иска помощ от МРРБ и фондовете за екология и бедствия.

Андрей Василев за пореден път пожела част от таксата, която общината получава от концесионера, да отива за укрепване на буните. Тези съоръжения са в тежко състояние, алармира Василев.

Той разкри, че групата на „Движение Нашият град“ в Общинския съвет на града предлага останалите пари от снегопочистването на Варна да се дадат за пострадалите от водния ад в „Аспарухово“.

Ще изчакаме до извънредното заседание на общинския съвет във вторник, някои хора от общинската администрация може да поемат отговорност и подадат оставки.

Така Андрей Василев отговори на въпрос на „Черно море“ дали „Движение Нашият град“ ще настоява за търсене на персонална отговорност за бедствието в „Аспарухово“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Симонка преди 9 години
Ще се оправи, там си е направо нищо работа. Да, няма да излезе евтино, но поне няма жертви и щетите са поправими.
16
0
 
2
 
! Отговори
пак лъжи преди 9 години
тя пък една ивицааа, по-скоро останки от такава сега ще се надуват едни цифри, ще се спекулирааа...тя ясна работата
15
0
 
5
 
! Отговори
кмет като мед преди 9 години
Това да им е гайлетоСега като нямат плаж ще имат кални баниС такъв кмет - такива ми ти pаботи
14
1
 
5
 
! Отговори
дo: 12 преди 9 години
имаш предвид на Борисов
13
1
 
7
 
! Отговори
мръсно море преди 9 години
В това мръсно море не може да се къпи човек , всичката мръсотия се вля там , това лято нема повече море , алтернатива южна Турция - Анталия
12
3
 
5
 
! Отговори
тцтц преди 9 години
ауууу отидоха му чадърите на пеевски
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще почнат и свлачищата.
10
4
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Super - o6te,o6te
9
2
 
2
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
Случва се.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е като се изнасилва природата, рано или късно всичко се връща.
7
4
 
11
 
! Отговори
Варненец преди 9 години
Глупости на търкалета, 30 000 за подравняване на пясъка. Една машина за подравняване чисто нова струва 4000 лева. Подравнява се за 1 час.
6
4
 
2
 
! Отговори
Todor преди 9 години
To plaj Vece ne im triabva ste se pekat Po balkonite,i kato iskat da se kapiat ste skacat ot tiah
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
150 000 е комисионната на кмета за месец, искайте си ги от него
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаци помогнаха на сърбите при наводненията в Сърбия. Ние се псуваме че по между си е си помагаме а едва ли има и човеккойто да разита на американец да те спасява!
3
1
 
20
 
! Отговори
ХАМПАРЦУМЯН ЛЪЖЕ!! преди 9 години
И ТО НАГЛО!! БУЛБАНК Е СЛЕДВАЩАТА КУХА БАНКА, РАЗДАЛА КРИМИНАЛНО КРЕДИТИ ИЗВЪН БГ ЗА НАД 6МИЛИАРДА!!НАПРАВЕТЕ СИ НАВРЕМЕ ИЗВОДА ЗА ДА НЕ ИЗГОРИТЕ!
2
1
 
36
 
! Отговори
II преди 9 години
Абе къв плаж ви гони,хора загинаха,други останаха без домове те с офицерски плаж се занимават,да ходят да си пекат дупарите където си искат !
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kogato ne uvajavame prirodata i tia ne ni uvajava, a otmyshtava. alchnostta na chervenite i pokoleniata im razrushiha savsem dyrjavata, koiato e kuklenska - ne bogata i beshe mnogo krasiva.