Спешно отводняват и разчистват в Добрич

Най-тежко е положението около автогарата
Обновена: 20 юни 2014 11:59 | 20 юни 2014 11:25,
12
Спешно отводняват и разчистват в Добрич
Снимка: Impact Press Group

Да се вземат спешни мерки за отводняване и разчистване в Добрич, разпоредиха премиерът Пламен Орешарски и министър Цветлин Йовчев след срещата си с кмета на града Детелина Николова, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Кметът предупреди, че има опасност от ново покачване на водата и е необходимо хората по първите етажи на сградите в района на комплекс Югоизток да бъдат с повишено внимание и да се изтеглят по високите етажи.

В момента се обхожда региона, за да се събере актуална информация за нивото на водата.

Най-тежък е участъкът около автогарата.

В Добрич ще бъде предоставена допълнителна техника от съседни градове, при необходимост и военна, за справяне с бедствената ситуация след поройните дъждове, съобщи премиерът Пламен Орешарски пред журналисти.

Прогнозата е, че след обяд валежите ще спрат, но това е само прогноза и трябва да бъдем бдителни и да имаме готовност да се погрижим за хората, каза премиерът.

Орешарски допълни, че на по-късен етап ще се направи оценка на щетите и чрез фондовете за подпомагане ще се осигурят финансови средства, а ако е необходимо, ще бъдат преразпределени ресурси.

Очаква се приливна вълна, поради покачването на водата в коритото на „Суха река” по протежението на бул. „Русия” в Добрич, съобщиха по-рано от пресцентъра на полицията в града.

Оттам предупреждават гражданите, живущи по протежението на бул. „Русия” в град Добрич да предприемат всички мерки за обезопасяване на жилищата си.

При възможност хората трябва да напуснат домовете си до нормализиране на обстановката, съветват от полицията. Има изграден временен кризисен център в зала „Добротица” в град Добрич.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: добричнаводнения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
Къщите които пострадаха в Добрич са незаконни това е обществена тайна но до сега никои не предприе нищо за да премахне незаконното гето защото са им потенциални гласоподаватели и от тях зависеха всички избори в Добрич.
9
1
 
7
 
! Отговори
ЕЕЕЙ....партиятаааа. преди 9 години
...ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА *** ,БЕ .....ИДАТ ИЗБОРИ!!!МАААНЕТЕ ГИ ТИЯ , БЪЛГАРИ ---МНОГО ПОУМНЕХА И ПОЧНАХА МНОГО ДА ЗНАЯТ И РАЗБИРАТ!!НАС ТАКИВА ХОРА НИ НЕ ТРЕБАТ ЗА ИЗБОРИТЕ!!!!!!!!УМНИ ХОРА НИ НЕ ТРЕБВАТ!ПОЧНАТ ЛИ ХОРАТА, МНОГО ДА МИСЛЯТ И РАЗБИРАТ---НЕМА ВЕЧЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПАРТИИТЕ НИ!!!!
8
1
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
До АнонименКолко си прав, не е истина просто.
7
3
 
3
 
! Отговори
връщане към старото преди 9 години
Тези бедствия не са случайноста изпълнение на ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА КОИТО БОГ ДАДЕ НА ПРОРОЦИТЕ ОТ СТАРО ВРЕМЕНе е мястото и начина на плюене, обвинения, роптаене, ругаене и желания за придобиване на материалностиТОЗИ УРОК НИ СЕ ДАВА ЗА ДА РАЗБЕРЕМ ВЕЛИЧИЕТО НА БОГ!Да се обърнем от погрешната си ценностна система на материално презадоволяване към скромност и морална чистотасъобразяване с природни стихии и начин на животБЕЗ ДА МИСЛИМ ЗА ПЕЧАЛБИ И ОБОГАТЯВАНЕв гроба никой нищо не е занесъл
6
2
 
13
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 9 години
Целия район около автогарата е *** махала. Представям си сега какви мизерии, смрад и болести ще плъзнат. Направо да минат с фадромите и през *** гето.
5
2
 
12
 
! Отговори
Илиян преди 9 години
До ЧистачЦелият отводнителен канал беше почистен и възстановен миналата година, но водата е много просто няма как да я поеме! Недей писа глупости, като не можеш да помогнеш поне замълчи от уважение!
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
виждате че суха река вече не е суха.това е едно малко дере запълнено с ***.но и да беше почистено пак нямаше да поеме водата.помогнете на хорицата по ул.Суха река.
3
3
 
12
 
! Отговори
Чистач преди 9 години
Наводнението е в най-ниската част на Добрич. Този район преди комунизма е бил извън града. Комунистите заселват *** там на край града без канализация и до ден днешен. После построяват автогарата, копие на варненската. През този район на града минава голямо дере, което не се подържа последните години. Дядо ми е разказвал, че през 50-те години хора са се давели там при наводнение. През бай Тошево време не си спомням да е имало проблем с дерето.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Замина реколтата. Чака ни глад!
1
2
 
24
 
! Отговори
az преди 9 години
Бе вие що обръщате всичко на политика ,какво общо има това от коя партия е кмета на Добрич.Добрич е под вода заради високите води на суха река и който и да е кмет не може да спира прииждащите води