Евакуираха хората от ниската част на село Ново Ботево

Преливникът на язовира е частично разрушен
Обновена: 22 юни 2014 16:47 | 22 юни 2014 16:32, Александър Попов
7
Евакуираха хората от ниската част на село Ново Ботево
Снимка: Булфото, архив

Поради опасност от авария на стената на язовир Ботево, хората и животните от ниската част на село Ново Ботево, община Аксаково, са евакуирани.

Още по темата

Вследствие на дъждовете тази нощ нивото на водата се е покачило с десет сантиметра и е достигнало 105 см под горния ръб на преливника. Той е частично разрушен и под него се е образувала яма с диаметър 10 метра. Водата прелива в северната част на преливника, съобщиха от областната администрация на Варна

Областният управител Иван Великов разпореди компетентните органи да окажат помощ и съдействие, както и състоянието на язовира да се наблюдава непрекъснато от компетентни лица, като за промените да се докладва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОЧАКВАЙТЕ И ТОВА СЕЛО ДА БЪДЕ ПОТОПЕНО КАТО ПРЕДИШНОТО КОЕТО ГО ЗАЛЯ ЕДИН ЯЗОВИР НА КОЙТО СТЕНАТА СЕ СРИНА. А В НАЙ БЛИЗКО БЪДЕЩЕ ОЧАКВАЙТЕ И ПОТОПА НА СОФИЯ. ЯЗОВИРНАТА СТЕНА НЕ Е РЕМОНТИРАНА ОТ МИНАЛИЯТ ВЕК. А В НЕГО ИМА САМО НЯКОЛКО МИЛИОНА КУБИКА ВОДИЧКА. КОЯТО АКО СЕ ОТПРИЩИ ЩЕ СТИГНЕ ЧАК ДО МЕЗДРА. А ОТ СОФИЯ ЩЕ ОСТАНЕ ЕДНО ГОЛЯМОООО НИЩО.
2
1
 
7
 
! Отговори
Кога коментари? преди 9 години
А парите от банката като евакуираха нищо не написахте нали продажни журналисти?
1
7
 
6
 
! Отговори
политолог преди 9 години
В момента проклятието на България се казва БСП и ДПС. Тези престъпни партии си сложиха още по престъпни кадри , които изсичат гори , строят незаконно, крадат и унищожават Държавата. Тези две партии трябва да изчезнат от политиката иначе загиваме.