Кметът на Аксаково: Над 1 млн. лева са щетите в с. Долище

"В много лошо състояние са три улици и самият център на селото"
23 юни 2014 10:50,
0
Кметът на Аксаково: Над 1 млн. лева са щетите в с. Долище
Снимка: Булфото, ахрив

Над 1 милион лева са щетите в село Долище, заяви кметът на Аксаково Атанас Стоилов, цитиран от Радио „Фокус“.

Той добави, че като цяло проблемна остава ситуацията в селото, където продължават да се стичат води от намиращата се наблизо планина. „Тъй като вчера не е валяло, изчакваме днес да се изтекат подпочвените води и да започне нормалният начин на възстановяване на инфраструктурата в селото”, каза още Атанас Стоилов. 

Още по темата
Кметът посочи, че в момента в село Долище има и социални работници, които описват щетите. По негови думи нанесените щети от водния ад в село Долище са за над 1 милион лева.

Стоилов заяви, че в много лошо състояние са три улици и самият център на селото. Освен това два от мостовете, които са били изградени са също изцяло неизползваеми. „Много голяма част от пръстта, която е около корекцията на дерето, я няма и трябва отново да се насипва”, каза още Атанас Стоилов.

Той добави, че още от вчера са възложили проекти за възстановяване на най-важните улици и мостове, които са в селото.

Кметът посочи, че според президента Росен Плевнелиев и еврокомисаря Кристалина Георгиева е необходимо да се направят максимално бързо проекти, с които да се кандидатства към Министерството на вътрешните работи или по други оперативни програми, за да може да се възстанови максимално бързо нормалният ритъм в селата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: щетибедствиеДолище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари