Горя хотелска стая в Слънчев бряг, няма пострадали

МИЕ: Няма опасност за съседните сгради, туристите да бъдат спокойни
Обновена: 25 юни 2014 22:55 | 25 юни 2014 17:40,
3
Горя хотелска стая в Слънчев бряг, няма пострадали
Снимка: архив, Булфото

Пожар е възникнал в хотелска стая в хотел "Планета" в Слънчев бряг, съобщиха от полицията в Бургас.

Сигналът за инцидента е получен около 16.10 часа в Районно управление „Полиция” – Несебър. Пожарът възникнал в хотелска стая, разположена на четвъртия етаж в хотела.

Два противопожарни автомобила и осем пожарникари от Несебър са отишли на място. Пристигнали са огнеборци и от Бургас, и Поморие. Със съдействието на управата на хотела са евакуирани част от туристите, а огънят в стаята е потушен. Няма пострадали.

По повод инцидента ресорният заместник-министър на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев коментира, че няма опасност нито за съседните сгради и хотели, нито за самия хотел „Планета“, така че туристите в курортния комплекс могат да бъдат абсолютно спокойни.

Според  информацията от бургаската полиция става въпрос за битов инцидент в един от частните апартаменти в сградата на хотела, дължащ се на неизправен битов уред, най-вероятно климатик.

Част от евакуираните туристи могат да бъдат настанени в друг хотел, докато се установи и отстрани причината за инцидента, уточяват от МИЕ.       

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети, са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция” – Несебър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Спокойна преди 9 години
До бургазлияпо край тези стехийни бедствия не изключвам собствениците и поставени лица умишлено да извършват полежи поради слабия посештаемост на туристи .Печалбата от застраховката ште е по голяма печалбаТо на около всичко е бетон и пясък няма какво да се разнасне от пожара оставете ги да горят .ТОВА НЕ Е ПОСТРОЕНО С ЧЕСТЕН ТРУД . кои са собственици на хотели.Г-н Бургазлия, няма ред без правописна грешка във вашият пост, моля ползвайте правописен речник, преди да решите да коментирате...
2
1
 
8
 
! Отговори
ivan dan dan преди 9 години
Полските клошари са си готвили в стаята, ама сигурно са били толкова фиркани, че са забравили котлона включен.
1
6
 
2
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
по край тези стехийни бедствия не изключвам собствениците и поставени лица умишлено да извършват полежи поради слабия посештаемост на туристи .Печалбата от застраховката ште е по голяма печалбаТо на около всичко е бетон и пясък няма какво да се разнасне от пожара оставете ги да горят .ТОВА НЕ Е ПОСТРОЕНО С ЧЕСТЕН ТРУД . кои са собственици на хотели.