Кметове от 4 града откриват Празника на черешата в Кюстендил

Събитието съвпада с фолклорния конкурс "Пауталия"
Обновена: 25 юни 2014 23:17 | 25 юни 2014 14:24, Анисия Иванова
2
Кметове от 4 града откриват Празника на черешата в Кюстендил
Покана за Празника на черешата. Снимка: Община Кюстендил

Кметовете на областните центрове от Югозапада - Йорданка Фандъкова, Росица Янакиева, Атанас Камбитов и Петър Паунов, ще открият Празника на черешата в Кюстендил на 27 юни, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Тазгодишното издание ще бъде в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за "Европейска столица на културата 2019".

По време на празника ще бъдат представени повече от осемдесет сорта череши от ръководството на Института по земеделие в Кюстендил.

Предвидена е богата културна програма, включваща изложба на череши и черешови произведения, конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало и най-красив черешов щанд, както и музикални изпълнения на повече от 25 ансамбъла.

Огромен интерес предизвиква и състезанието по надяждане с череши, с награда 200 лева за първо, 100 лева - за второ и 50 лева - за трето място, допълниха от пресцентъра.

Оттам посочиха още, че през тази година събитието се провежда съвместно с международния фолклорен конкурс "Пауталия", за който се очакват над 2500 участници от България, Сърбия и Македония.

В заключителния концерт на Празника на черешата водеща ще бъде актрисата Александра Сърчаджиева, която ще покани на сцената популярната израелска певица Лиора и роклегендите от югогрупата "Хари Мата Хари".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
х преди 9 години
А кога ще бъде празника на сливата. Искам да кажа на Кюстендилската.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За голямо съжаление, по-голямата част от черешите в Кюстендилско тази година са напукани и загнили.Иначе, инициативата за този празник е много хубава.