Отменено е бедственото положение в Добрич

В града продължават възстановителните работи
25 юни 2014 12:34, Анисия Иванова
0
Отменено е бедственото положение в Добрич
Снимка БТА

Отменено е бедственото положение в Община град Добрич, съобщиха от пресцентъра на общината.

На основание на заповед на кмета на града Детелина Николова бедственото положение не е в сила от 10.00 часа днес.

Градоначалникът разпорежда още да продължат аварийно-възстановителните работи до пълното ликвидиране на последствията от наводнението. За изпълнението на заповедта ще следи заместник-кметът по устройство на територията.

От общината уточняват, че започва дезинфекция на почистените от наносите къщи, производствени сгради и дворове. Тази сутрин са дезинфекцирани участъци от булевард "Русия", района на автогарата, паркинги на хипермаркети, жилищен комплекс "Югоизток", част от алеите в градския парк "Свети Георги" и други открити пространства. Обработката се извършва със специализиран автомобил с моторна пръскачка. Веднага след стабилизаране на времето ще започне и обработката на наводнените площи срещу комари.

Добрич беше един от тежко пострадалите градове при наводненията от 19 юни. Бедственото положение там беше обявено на следващия ден. При водния ад един човек загина. Затворени бяха всички изходи на града към други населени места.

В Добрич бяха наводнени улици, разрушени къщи, токът и водоподаването спря. Наводнени бяха частни домове, детски градини и училища, а учебният процес беше преустановен.

Четири дни специализирани екипи извършваха дейности по отводняване, ремонтиране на трафопостове, сгради и други обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари