Оградата по границата с Турция готова до броени дни

Найденов: Тя е необходима за сигурността на България
Обновена: 30 юни 2014 14:48 | 30 юни 2014 14:38, Красимир Ангелов
54
Оградата по границата с Турция готова до броени дни
Снимка: Impact Press Group

До броени дни ще бъде готова оградата на южната ни граница с Турция, обяви военният министър Ангел Найденов, който участва в тържествена церемония по случай приемането на длъжност на новия началник на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

Още по темата
"Няма друга структура, която да е или да беше в състояние да изгради за 4 месеца защитното съоръжение, от които 2 месеца преминаха в постоянни дъждове. Ние сме на броени дни от завършване на това значително съоръжение за Българската армия, необходимо за сигурността на България ”, посочи той.
 
Изграждането на оградата по границата с Турция бе наложено заради сериозният бежански поток от Сирия през есента на миналата година. В последствие обаче възникна скандал за цената на оградата.

Както Dnes.bg съобщи, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка, за да се установи как цената на оградата е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв.

Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи да предоговорят цената и да накажат виновните. Самият Ангел Найденов определи като факт, че има допуснати грешки, слабости, нарушения и заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни и административни мерки.

В днешния си брой вестник "Труд" публикува информация, че към момента Българската армия е направила 944 835 лева разходи за оградата. Една трета от средствата са отишли за бензин (42 817 литра) и за дизелово гориво (82 546 литра) – 334 260 лева. От последните отчети на Сухопътните войски, които изпълняват обекта, се вижда, че амбицията им е да положат изцяло телените ограждения от типа“бруно“до 10 юли.

Въпреки това от Сухопътни войски отчитат, че досега са изкопали фундаменти за колони в разстояние от 24 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
aas преди 9 години
Te i bejancite ne iskat da stoqt tuk
43
1
 
0
 
! Отговори
чичи преди 9 години
Давайте ход, остават само още няколко стотин километра ! Откъм гърчулята изобщо не се и наблюдава, а там влизат над 100000 годишно! Забравете Шенгена на Цв цв, той само мазно блееше, да оправдае парите от ЕС!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сбиване в бежанския лагер в столичния квартал Овча купел завърши с един ранен. Конфликтът е възникнал този следобед между двама от настанените. Все още не е ясна причината, съобщава bTV.Да вземат да депортират цялата нелегална ***, защото е въпрос на време да започнат да посягат и на българи!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"наистина,това ли е нескопосаната ограда,струваща милиони,пак ли крадоха до безсъзнание нечестивците български?"Отчайващи сте, ползвайте търсачката и ще видите оградата. Може ли през 5 коментара да има един, който да си мисли, че това е оградата и още 10 овце, който да му слагат плюсчета.
40
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Бойко е бил до Вашингтон за инструктаж, защото явно го готвят за власт. По въпроса за оградата му казали да гледа какво правят американците по мексиканската граница. Висока пет метра желязна ограда, практически невъзможно да се премине, докато българската е декоративнна, тези телчета могат да се срежат с ножица. Но, - казал му Обама, - запиши си, след построяването на оградата миграционния поток се утрои! Учи се. - Бойко Борисоф помолил и ракийките да са ГМО, а не само салатките.
39
0
 
3
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
и Берлинската стена беше необходима за сигурността на източна Германия...
38
0
 
4
 
! Отговори
асд преди 9 години
До иванПриятелю,в час ли си.И предишните и сегашните са "инструктирани" за бежанците.Територията на България,предназначена за санитарна гранична зона на ЕС.Тя Сталинка...ни караше да разноообразяваме генофонда с тях,ти говориш за лов на бежанци.Освести се,оградката е схема,да се налапат с еврокинти,и да им затворят очите и ушите на тях и на нас за опасноста.Просто българомразци.Телевизиите и "Фейсбук" са превърнали хората в елментарни наивни и невежи частици.На никой в държав. не му пука за теб
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Една добра новина, но ще ни трябва ограда и по цялата ни граница. Също така мини и стрелба за да се отблъсква нелегалния башибозук.
36
0
 
4
 
! Отговори
мина преди 9 години
наистина,това ли е нескопосаната ограда,струваща милиони,пак ли крадоха до безсъзнание нечестивците български?
35
0
 
6
 
! Отговори
мина преди 9 години
Костов да плати старата разрушена ограда,а не да е безотговорно всяко злодеяние от управляващите,а народа да гние в мизерия без повишени ниски пенсии....
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не клюн а кльон
33
0
 
5
 
! Отговори
сс преди 9 години
ограда след дъжд качулка, те вече бежанците дойдоха в българия и сега веднага направиха оградата за да не могат да си отидат ако решат и да останат завинаги тук. ей туй са наще управници
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрата оградка е нещо много добро за нещастния охранител на родната ни граница.Както си стои на пост /ако не спи като пор/, оградата спира и забавя талибаните и който се опита да я премине получава предупреждение, след което използване на помощни средства.Пет минути да ги забави, е достатъчно да пристигне подкрепление и нашият да се събуди и си плюе в пазвата или на петите.Иначе, като се разбягат цяло стадо, върви ги търси.
31
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
ААААААААААААА, това е старото съоражение тип,,клюн''и течеше 24 волта ток,а новото е само тел
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още преди 3000 години спартанците са знаели,че оградите и стените са безполезни, малко превантивен терор се е превръщал в страховити митове и легенди, и е вършил много добра работа.Българският вариант е "Со кротце,со благо и со малко кютек"Арабите нахлуват в Европа заради митовете и легендите които се носят из техните родини за хуманното отношение на Европа към различните.
29
1
 
24
 
! Отговори
Ал преди 9 години
А допреди 25 години каква хубава ограда имаше ! И не само ограда , ами и минни полета с противотанкови и противопехотни мини . Защо трябваше да се разрушава тази ограда , свободното придвижване на хора и стоки става през гранични пунктове , а оградата пази от недобросъвестни "пътници" .
28
0
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Чудесна новина. Сега трябва да обявят конкурс и за бетонена ограда плюс електрическа, а простаранството помежду им да се минира като за война.
27
1
 
10
 
! Отговори
дзивко преди 9 години
Като бивш граничар от опит знам че подобно съоръжение може да върши доста добра работа при добра организация и силна работа на разведките...Добре коментираме ,но има коментари който са от хора дето и хабер си нямат от пазене на граница ,тая ограда не я знам каква е ,но старта вършеше работа
26
0
 
8
 
! Отговори
До Днесковците преди 9 години
Защо изтрихте истинската снимка която в постнах бре?
25
0
 
1
 
! Отговори
колио преди 9 години
с едно ласо и ще засурнат държавата,4ак до сирия