Руснаци и охранители "на нож" за плаж "Буджака"

Поводът е малката неплатена зона на плажа край Созопол
Обновена: 1 юли 2014 10:28 | 1 юли 2014 10:15,
175
Руснаци и охранители "на нож" за плаж "Буджака"
Снимка: Dnes.bg

Руснаци и охранители на плаж "Буджака" край Созопол си обявиха война. Поводът е начинът, по който се стопанисва пясъчната ивица.

По закон всеки концесионер е длъжен да определи 50% от поверената му територия като зона за свободен достъп, тоест на този терен не трябва да има чадъри, шезлонги или други платени услуги.

Това изискване е спазено и на плаж „Буджака”. Проблемът обаче идва от там, че в местността плажуващите са стотици, а пространството, върху което могат да се разположат, е ограничено. Концесионерът е определил за безплатна зона двата края на плажната ивица, където скалите са повече от пясъка.

Затова група руснаци, повечето от които са собственици на апартаменти в комплекс „Black sea Paradise”, са поискали да се разположат в зоната с чадъри и шезлонги, без обаче да използват платените услуги, които на ден струват по 15 лв.

Два дни те са събирали тен необезпокоявани, но след това охранителите на плажа им заявили, че трябва да се преместят към територията, определена като безплатна.

„Ние пренесохме нещата си в края на плажа, до скалите. Но се оказа, че там е невъзможно да легнеш – има толкова много хора и буквално ходим по главите си. Освен това в тази част пясъкът е малко, като основно има камъни, събрани миди и раковини”, разказва Нина Прилепская от Москва, която всяко лято почива в Созопол или Несебър.

Затова, въпреки предупрежденията, чужденците решили да се преместят отново към по-централната част на пясъчната ивица, която стояла постоянно празна. „Поразпитахме и ни обясниха, че имаме право да лежим на пясъка, стига да не сме под чадърите. Така и направихме, сложихме си хавлиите в т.нар. „платена територия”, но не на шезлонг и под чадър, а на пясъка. Дори сянката от чадъра не стигаше до нас”, допълва рускинята.

Това обаче не се понравило на охраната на плажа. „При нас дойде един млад човек и ни каза, че трябва да се преместим. Ние отказахме и той започна да ни обижда. Каза ми, че няма да ни остави да си почиваме, докато не платим 15 лв. Аз станах и се опитах да вляза в морето, но той ме хвана за ръката и започна да ме дърпа. Заяви ни, че ще вземе вещите ни и няма да ги намерим после”, допълни Нина Прилепская.

След този инцидент охраната на плажа не допуска руснаците дори да стъпват на т.нар. платена територия. Нещата ескалират до такава степен, че им се забранява достъп даже до централната стълба, която води от комплекс „Black sea Paradise” до плажа. По думите на самите чужденци те са принудени да обикалят по странични пътеки, за да слязат поне до „безплатния” пясък.

Руснаците са категорични, че ако проблемът не бъде разрешен, през следващото лято те ще изберат друга страна за ваканцията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: СозополПлаж Буджака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
saki преди 9 години
Абе и на концесионера не му е лесно ,като дойдат горилите на Митьо Очите ....трябва да отчете тлъста печалба иначе бой в главата.
134
0
 
10
 
! Отговори
койчо преди 9 години
жалко е че това прави впечатление на руснаците ,а на *** никакво ,ще го тъпчат и ще пита за още , никакво гражданско съзнание , няколко мутри без мозък са заграбили плажовете с протекции от политиците и правят на маймуни обикновените хора
133
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
затова спрях да ходя на море.по нашето море. защото мразя мутри.сякаш са се хванали за на мойсея жезълаа природата би трябвало да е за всички
132
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук някой умствено-недоразвити не схващат ,че в действителност част руски граждани се опълчват на морската мафия и как не се намериха поне неколцина българи да го направят .Тая държава с такива хора няма да се оправи никога .В Поморие е същото но кметството се опитва да развали договора с една местна мутра взела го дългосрочно
131
31
 
11
 
! Отговори
Само преди 9 години
""Затова група руснаци, повечето от които са собственици на апартаменти в комплекс Black sea Paradise, са поискали да се разположат в зоната с чадъри и шезлонги, без обаче да използват платените услуги, които на ден струват по 15 лв. Руснаците са категорични, че ако проблемът не бъде разрешен, през следващото лято те ще изберат друга страна за ваканцията си."КЛИЕНТИ, КОЙТО НЕ ПЛАЩАТ, НЕ НИ ТРЯБВАТ !ОТИВАЙТЕ В УКРАЙНА НА МОРЕ, РАЗГЛЕЗЕНИ АЛКОХОЛИЦИ .
130
19
 
14
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Където има руснаци има проблеми.Дано не анексират Созопол като руска територия.Тогава не знам Божо Димитров къде ще копа вампири.
129
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да отидем да пребием мутрите. Да защитим руснаците.
128
0
 
38
 
! Отговори
Валенсия преди 9 години
плажа на Валенсия е огромен и с чадъри и шезлонги е 5 % от плажната ивица.зоната с чадърите е на 50 метра от водата. Двете неща общо за 5?
127
1
 
34
 
! Отговори
greek преди 9 години
да заповядат в greece .
126
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Крим няма такса за плажуване, ама няма и вода.Да ходят там.
125
2
 
37
 
! Отговори
asd преди 9 години
Нашата мафия иска да печели от апартаментите и хотелите,построени с откраднатото от народа.Парламентът е гласувал лобистки мафиотски закон за 50% от плажовете да седават на концесия без да се уточнява "КОИ ТОЧНО 50%" и с малко кютек "борчетата" и държавата-мафия си взема най-хубавата част от плажовете.Изходът е връщане на статута на плажовете като общински и кандидатстване за евро-пари по програми за развитие на туризма и борба с безработицата за безплатни чадъри, шезлонги и заплати на пер
124
10
 
2
 
! Отговори
Д-р Горанов преди 9 години
Ах как смешьно!
123
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последни новини: Мъже в униформи без опознавателни знаци са пребили мутрите и са се барикадирали в кметството на Созопол. Руснаците, почиващи при устието на Камчия са изразили подкрепата си и са обявили Независима Черноморско-Камчийска Република. Путин обяви официално, че Русия не е замесена и обвини властите в София за случващото се.
122
3
 
8
 
! Отговори
до 142 преди 9 години
малко ти е тока и сметките с които те товарят, за такива овце като теб с *** нож да ги дерат им е малко...
121
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - 147-------------Евала човек! 2-*** сме със сигурност!!!!!!!А вярвам, че всъщност сме много повече!Само с такава нагласа, наглите чички ще напуснат веднъж завинаги сцената и ще дадат път на по-нормалните, неувредени от прехода млади хора!!!!
120
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на мен ми искат по 20 за чадър като той пази сянка само на закачените ми дрехи ,наглостта по морето няма край чудя им се на тези който идват за 2 и ....пъти тук ,аз много ги моря и не давам на мутра и лев дори да платя за същото много повече
119
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Silence-------------А за филмите и музиката - не гледам БГ филми, защото ми изглеждат скучни и ми е тъпо, а иначе слушам стари БГ песни, макар че съм млад, но като няма хубави песни - НЯМА - може би Графа прави някаква качествена музика, да не пропусна някой ... но като цяло останалото, което се нарича "Музика" се изпълнява все едно слушам караоке :)
118
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Silence-----------------Харесва ми например произведението "ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА". Също така ми харесва Българската история до 45-та. Харесват ми - климата, природата и някои хора.Но ако смяташ, че България представлява една група крещящи полу-студентчета, дето не знаят от къде идва млякото, но иначе са компетентни в политиката или пък мутравеещ премиер, дето врата му почва от ушите, някакви силиконови певици и някакви комплексари, ДДС бизнесменчета и т.н - е тогава ме брой - НЕпатриот!
117
2
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 9 години
Kude spi duzhavata?Bez znachenie dali sa rusnaci,kupili sa imoti v BG.Sledovatelno s parite si sa pomognali za razvitieto na bul.stopanstvo.Kupili sa do moreto i e redno BG da im osiguri svoboden dostup do plazha.Horata otivat da si pochivat,ne sa podvizhni kasi s pari za razni nahalnici.Ako se hapishat nyakolko statii v nyakolko durzhavi,koi shte kupuva posle imoti v BG?
116
35
 
12
 
! Отговори
Правила преди 9 години
Правилата са си правила. Наглите руснаци като не им се плаща да ходят или на камъните или в Крим. Какво ми наглеят тука. Аман от боклуджийски руски парвенюта.