Работещи в "Автомагистрали-Черно море" на протест

Не са получавали заплати за 2 месеца
2
Работещи в "Автомагистрали-Черно море" на протест
Работниците настояват да получат парите си. Снимка: БТА

Около 650 работници в "Автомагистрали-Черно море" АД в Шумен ще излязат на мирен протест в понеделник, 7 юли от 12.00 часа пред сградата на Областната администрация.

Причината е липсата на плащания за работата на фирмата по участък от автомагистрала "Хемус" и неизплатени заплати на служителите на дружеството за април и май.

Още по темата
В протеста може да се включат и около 350 работници, наети от фирми-подизпълнители. Това съобщи лидерът на КНСБ в дружеството Господин Янков на пресконференция в Шумен, на която присъстваха ръководни служители на дружеството.

Икономическият директор на "Автомагистрали-Черно море" Петя Стоянова каза, че фирмата вече има да получава близо 13 млн. лв. за извършени строителни дейности по новия участък на автомагистралата край Шумен и поради тази причина не се плащат и заплати на служителите в дружеството. Тя уточни, че аванси от порядъка на 100-150 лева се дават само на най-нуждаещите се работници, предаде БТА.

Вчера министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева съобщи пред журналисти, че е внесла предложение за приемане на постановление на МС за отпускане на целеви средства за тази година, с които да бъде платено за работата на "Автомагистрали-Черно Море" по участък от автомагистрала "Хемус".

В отговор Янков каза, че служителите искат да бъдат поети конкретни финансови ангажименти. По думите му протестните действия няма да спрат, докато не бъдат платени около 8 млн. лв. от дължимите пари. Служителите на "Автомагистрали-Черно море" имат готовност да блокират пътища и да направят протести и в други градове, където фирмата има представителство.

Янков поиска оставката на председателя на УС на агенцията "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков.
Той каза, че не отговаря на истината съобщеното вчера от Чайков, че от шуменската компания имали подготвени сертификати за извършени дейности за около 11 млн. лева, но те официално не са били внесени в агенцията за разглеждане и разплащане.

На пресконференцията Янков показа сертификати, които, по думите му, са внесени в АПИ, но умишлено не са "входирани", защото ако това е било направено, е трябвало да се преведат съответните средства по сметката на пътната фирма. Синдикалистът уточни, че иска оставката на Чайков "заради лъжите, с които си служи" по отношение на "Автомагистрали-Черно море" АД.

Преди това икономическият директор на дружеството Петя Стоянова каза, че фирмата вече има да получава близо 13 млн. лв. за извършени строителни дейности по новия участък на автомагистралата край Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
WC преди 9 години
Онази кратка отсечка по пътя между Бургас и Варна не е МАГИСТРАЛИ.