Поставиха под карантина бежанския център в Ковачевци

Причината са случаите на варицела в лагера
Обновена: 9 юли 2014 11:56 | 9 юли 2014 11:56, Красимир Ангелов
4
Поставиха под карантина бежанския център в Ковачевци
Снимка: Булфото, архив

Под карантина е поставен Центърът за имигранти в пернишкото село Ковачевци, съобщиха от областната администрация в Перник.

Ограничението е наложено заради регистрираните там случаи на варицела. От началото на месеца са заболели 7 деца, 2 от които се лекуват в болница, а останалите са на амбулаторно лечение.

Няма заболели от персонала, нито от възрастните в лагера, сочи редовният месечен доклад на Регионалната здравна инспекция в Перник.

Екипи на РЗИ-Перник извършват ежеседмичен мониторинг на хигиената в лагера. До момента не са регистрирани пропуски и несъответствия.

Както Dnes.bg съобщи, в лагера е установен и случай на малария при 54-годишен афганистанец. Болният е насочен за хоспитализация в специализирана клиника в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
ай, канари преди 9 години
До До ГецатаМани, мани, аз я карах в девети клас, пъпки имах и на пениса, ужас :(((((((((((
3
1
 
1
 
! Отговори
До Гецата преди 9 години
Варицелата е нормална шарка по децата, за която няма ваксина и трябва да се изкара. Даже е хубаво да се изкара в детска възраст, защото е опасна за възрастните.
2
0
 
9
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
Все по-добре стават нещата...Кеф ти хепатити и дизентерии от ***, кеф ти варицела, малария и Бог знае още какво от бежанците /по същество неразличими от нашите ***/. И каква е перспективата ? Откаченяците в политиката зорлем ще докарат наследници на Хитлер ! И те - наследниците ще бъдат посрещнати с цветя и погачи от народа ! Ще бъде !!!
1
0
 
13
 
! Отговори
ай, канари преди 9 години
Резил, не трябва така. Трябваше да го закрият :)