Бедственото положение в Ловеч е отменено

Обстановката е спокойна, съобщиха от общината
Обновена: 11 юли 2014 11:07 | 11 юли 2014 11:07,
1
Бедственото положение в Ловеч е отменено
Снимка: БТА

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев отмени бедственото положение в града. Решението бе взето на заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия, съобщиха от община Ловеч.

Вчера за един час над града се изсипа силен порой с гръмотевици, проливен дъжд и градушка с големина на ледените късове над 3 см. Дъждът наводни улици, административни сгради и частни домове.

Ситуацията след проливния дъжд е овладяна и територията вече е проходима.

Още по темата
10 юли 2014 22:24
189
Щабът докладва, че 56 са произшествията от снощи до тази сутрин, които са били отстранени от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Общинският щаб съобщи също, че падналите дървета върху къщи и пътното платно са били 17, изтеглени са три автомобила, предотвратен е един пожар. До 23.00 ч. снощи седем  електропровода са възстановени от ЧЕЗ, а 120 са били сигналите за проблеми по мрежата - ниско напрежение.

След пороя вчера 11 населени места от общината останаха без електричество, но по-рано днес директорът на пожарната в Ловеч комисар Владимир Кацарски обяви, че вече няма селища без ток и екипите реагират своевременно на единични сигнали.

Предстои оглед на щетите в града, комисия ще обобщи констатациите и ще изготви доклад чрез областния управител до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет, откъдето ще бъдат поискани средства.

Кризисният щаб към кмета на общината остава в готовност.

От общината обявиха, че количеството на падналия дъжд вчера е 53 л на кв. м, а нивото на река Осъм се е повишило с 56 см.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
2
 
! Отговори
ние, вие, те преди 9 години
А СЕГА И В ЛОВЕЧ ЛИ ДА ПОЧНАТ ДА СЕ ОПЛАКВАТ СЪЩО ОТ ДЪЖД, БУРЯ И ГРАДУШКА, КАКТО *** В СОФИЯ.. НА НИКОЙ НЕ МУ Е ЛЕСНО И ХУБАВО. НО СРЕЩУ ПРИРОДАТА СМЕ БЕЗСИЛНИ.