296 178 чуждeнци почивали по Южното Черноморие през юни

Нараства броят на чужденците, купили си апартаменти в Бургаско
12 юли 2014 21:19,
21
296 178 чуждeнци почивали по Южното Черноморие през юни
Снимка, архив Булфото

Общо 296 178 чуждестранни туристи са почивали по Южното ни Черноморие през месец юни.

Въпреки предварителните песимистични прогнози за спад в туризма заради Световното по футбол, дъждовното време и кризата в Украйна, данните сочат ръст от 8,8%, сравнено с този период на 2013 г.

По информация на Бургаската регионална туристическа камара най-много са се увеличили туристите от Латвия – с около 52%. Близо 50% е ръстът и при гостите от Литва.

Белоруският пазар бележи ръст с 44%, а полският – с 23%. Руснаците са със 17% повече, в сравнение с миналия юни. Положителна тенденция се забелязва и сред курортистите от Дания, при които се отчита ръст с около 22%.

Освен това нараства броят на чужденците, които си купуват апартаменти в област Бургас. Само на територията на община Несебър собственици на имоти са 36 000 руски семейства. Интерес към Южното ни Черноморие проявяват все повече граждани на Украйна, Беларус и Казахстан. За сметка на това брокерите отчитат по-малко сделки с клиенти от Англия.

Картината обаче не е изцяло розова. Повечето хотелиери в бургаски регион съобщават, че са намалели резервациите от Нидерландия, където спадът е с цели 73%. Има отлив също на финландци – 40,5%, швейцарци – 31%, естонци – 29% и шведи – 26%. Заради размириците в Украйна с около 22% са намалели и туристите от тази страна.

Французите и ирландците са запазили нивата си от 2013 година.

Техният брой обаче е традиционно малък, като за юни по Южното Черноморие са пристигнали съответно 720 туристи от Франция и 3789 от Ирландия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
MIHAIL преди 9 години
турците да отиват на почивка в европа и да не се връщат повече, да си починим малко от тях
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента ,в който България влезе в Шенген- край с туризма ! България ще се превърне в транзитна страна ,един резервоар бензин, 50 ст за тоалетна в някоя бензиностанция, 7 -дневна винетка . Толкова !Няма сила ,която да задържи реснак или украинец с Българска шенгенска виза повече от 1 ден по нашето черноморие.!
13
2
 
3
 
! Отговори
МААНЕ преди 9 години
Франция с население от 65милиона е посещавана от 90мил. годишно! За останалото , който може - да мисли и смята.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Основният проблем е, че туризмът е в ръцете на бивши мутри, най-вече плажовете. И т.к. плажовете са отдадени на концесия за няколко години напред, скоро няма шанс услугите да се подобрят. Все пак туристите ходят заради морето и плажа, а не заради хотела.Каква полза, че хотелът е отличен, а като отидеш на плажа, във водата плуват лаiна и хванеш разстройство още на втория ден.Вечер може да видите как си разхождат кучетата по плажа и препикават всеки чадър.Как на другата сутрин да платя чадър?
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А колко българи?
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Морето е мръсно, по хотелите предлагат лоша храна с ниско качество, като отидеш веднъж, не повтаряш. Цялото ни Черноморие работи за развиването на туризма в другите държави. Дойде ли лятото, зеленчуците вместо да поевтинеят, стават по скъпи от зимните!!! А колко пъти сте намирали домати отвън червени, а вътре чисто зелени и бели?
9
3
 
18
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До Анонимен 10Абе ти добре ли си ? какво разбираш от купони ?Тук е място само за супер *** минидили и кюфлеци пристрастени към онанизма , проститутките и балконинга !Нормалния човек дава поне 2000 евра за почивка и желае само бели чаршафи , чист въздух , нощен аромат на жасмини , чиста вода в морето и басейните , добра храна и цветя във вазата на стаята!У нас идват всякакви деградета особено немски и британски !
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само в град Прага отиват толкова туристи, колкото в цяла България с всичките и избушени селски курорти и скучни комплекси. В България освен в Слънчев бряг няма купон, а скоро селяните и там ще го направят пенсионерска среща
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДано , само така ще спреш да си онадеш козичката.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Украйна ,в момента се ракламират Златни пясъци. За 220 евро, транспорт ,нощувка ,закуска и вечеря за 1 седмица . Пък за 1 ден къщичка в къмпинга на минерални бани Чатеж-Словения , се плаща 270 евро . Без яденето, само легла.И няма свободни.
5
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бълтария има 2 пъти повече леглова база от Хърватия . Хърватия има 2 пъти повече приходи от туризъм. Та при еднакъв брой легла излиза, че България получава 1/4 от приходите н Хърватия.Унгария има по-голям приход от зимен туризъм сравнен с прихода на България. И това при нито един ски-курорт ,нито една планина, нито едно снежно място в Унгария. ! Ние сме ***, това е !
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 1 английски турист ,туроператора плаща точно 8,00 ивро на българският хотелиер. Срещу това хотелът осигурява настаняване на ол инклузив- яденье и пиенье на корем. Смятай !Хотелът купува най-скапаните питиета и продукти, и предлага продукт като за 15,60 лв на ден. Туристът се мръщи и като се прибере завежда иск. Накрая хотелът връща част от тия 15,60 лв . Държавата се гордее от ръста на туристите ,летуващи с чартъри и групи. А другите държави привличат платежоспособните туристи.
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано всичко по морето се изкупи от Руснаците. Ще си отевем. Бляда пие три на екс и не го търси за нещо до сабахлем. А през това време Наташа, цялата е наша.
2
4
 
26
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
До ПОЛИТИЦИ БГтаДа бе странно като идваха милиони от целия СОЦ. дюните бяха на стотици метри от там където се плискат вълните , морето беше чисто , храната и алкохола хубави т.н.Сега идват евреи на хазарт и *** , британци на правят балконинг и немци локат бира , от TUI си купуват почивки по 5-10евра на легло а морето ни е супер клозет и фекални вълни се разбиват на всякъде! ???
1
5
 
33
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО БЯХА ПЪЛНИ ПЛАЖОВЕТЕ КОГАТО БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ДЪРЖАВА ? НЯМАШЕ МЯСТО ИГЛА КЪДЕ ДА ПАДНЕ,ТИЯ СТАТИСТИКИ СА КАТО САМОЗАДОВОЛЯВАНЕТО,ЗА ЛИЧНА КОНСУМАЦИЯ,ХОРАТЕ РЕВАТ ОТ СЛАБ СЕЗОН,НЯМА РУСНАЦИИИ,НЯМА КОЙ ДА ХАРЧИ,СКЪПИТЕ ВИНА ЗА ПО 300 И 600 ЛЕВА СТОЯТ,КАЛКАНА НЕ МЪРДА,НА ДРИПИТЕ ОТ ЕС ЛИ ВИКАТЕ ТОРИСТИ ?