Разчетоха скоростомера, влакът се е движил със 100 км/ч

Композицията е била управлявана от помощник-машиниста
Обновена: 13 юли 2014 15:29 | 13 юли 2014 09:54, Александър Попов
142
Разчетоха скоростомера, влакът се е движил със 100 км/ч
Снимка: Impact Press Group

Влакът София-Варна се е движил с голяма скорост и това е причината за катастрофата край гара Калояновец. Скоростомерът е бил разчетен и той сочи, че в момента на инцидента влака се е движил със 100 км/ч, при ограничение 40 км/ч, информираха от Националната компания "Железопътна инфраструктура", цитирани от Нова телевизия.

Още по темата
Стана ясно още, че композицията е била управлявана от помощник-машиниста.

По-рано през деня министърът на транспорта Данаил Папазов разкри, че машинистът е изключително опитен, докато помощник-машинистът само от няколко седмици имал право да управлява влак под надзор.

Директорът на БДЖ Християн Кръстев също потвърди, че най-вероятната причина за инцидента е несъобразената скорост на влака.

Около 2 млн. лева ще са щетите след влаковия инцидент. Наблизо е имало река и е можело да стане много по-тежка трагедия, ако влакът е паднал от моста в нея.

Това е най-новият път на НКЖИ, открит само преди 60 дни, с всички параметри на европейска железница. Няма никакви видими повреди по цялата контактна мрежа, коментира още Папазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е щото сме много напред...... в западна Европа влаковете се движат с 300 и нямат проблеми, тука сложили ограничение 40, карал със 100 и се преобърнал.... втф, ние сме 60 години назад майка му.
101
0
 
4
 
! Отговори
Полтъргайст преди 9 години
До 119Кви 50-60 тона .Ако това е бил ДИЗЕЛЯК от СТАРИТЕ от ТАТОВО и ПРЕДИ ТАТОВО ВРЕМЕ тези ДОБИЧЕТА са по 100 и МАЙНАТА СИ ТОНА баце - 2000-та пътувах до на един приятел селото със ТАКЪВ ЛОКОМОТИВ и НАШИТЕ МЕСТА бяха НА ПЪРВИЯ ВАГОН зад ЛОКОМОТИВА и МОЖАХ да го огледам доста добре - по спомен нещо от сорта на 138 ТОНА тегло маркирано на НЕГО видях .Тва ако дерейлира СЪС 100 И СЕ ЗАБИЕ ВЪВ ВАГОН ЩЕ ИМА САМО КАША ДА ВАДЯТ ОТ ВАГОНА ........
100
1
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Честито на форумните ЖП специалисти, разкриха поредната конспирация. Властите, заедно със зелените малки човечета и Мосад, в сътрудничество с ЦРУ МИ6, са организирали катастрофата и сега замазват. Тайно са извикали специалиста Алф от планетата Мелмак, за да манипулира скоростомера на влака. В това активно манипулативно мероприятие участие имат и КГБ, МИТ и други тайни служби. Целта е била да се убие просяка Гошо, който пътувал към баба си в Каспичан и за когото имало сведения, че е агент на НЛО.
99
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мноо *** матриял ни управляваТова не означава,че му вервамеГ-да управници,подавайте оставка,че станахте мноого нагли вечеВъв всяка европейска страна след такъв инцидент министърът на транспорта си подава оставка,за да не възпрепятства правосъдиетоСамо бесепарските министри живеят комфортно и са недосегаемиЕгати европейската лява партия.Леваци
98
0
 
16
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Това е най-новият път на НКЖИ, открит само преди 60 дни, с всички параметри на европейска железница. Няма никакви видими повреди по цялата контактна мрежа, коментира още Папазов.-------------------------------лъжат!!! парите са ги украднали ремонта са го направили калпав!!!!!! И кой знае с какви некачествени материали е работено!!!
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕ разбира се те и 100км/ч на БСП не са същите като тези на запад , и обещанията им имат толкова общо с изпъненията, и каражбите са им просто невинни неточности. Но какво да се прави? Такъв е живота в страната на изкривените илюзии.
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 119Господинчо! Не сравнявай здравината на старите руски вагони и чешки локомотиви със сегашните западни коли-ковчези. Сега видя ли разликата в здравината им?
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"И защо да не може да стане това при 100 км в час? Какво му пречи да стане?" Отговор : Защото има някой закони на физиката които макар и непонятни за мнозина все още са валидни.
94
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой наясно ли е колко тежи цялата композиция!!!!!Само машината на машиниста тежи 50-60 тона!!!!Ако,който и да е е карал със 100 км/час така ли ще е композицията,като за снимка подредена или ще е куп железа????Със 100 км/час лека кола става на топка,НЕ ВЛАКОВА КОМПОЗИЦИЯ ОТ 200-300 ТОНА!!!Ако караха със 100 още щяха да работят резачите и оксижените и да вадят пострадали,не да ги евакуират за 2 часа!!!!!!
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ОногондурЕ ти КАКВО ИСКАШ? ВАГОНИТЕ ДА СА РАЗМАЗАНИ И ТЕКАТ РЕКИ ОТ КРЪВ ЛИ? МНОГО ХУБАВИ НЕЩА ПОЖЕЛАВАШ НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ, ***!ВМЕСТО ДА СЕ РАДВА, ЧЕ НЯМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ, ТОЙ СЪЖАЛЯВА, ЕНИЧАРА НИЕДЕН!
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До М.Р"Винаги починалия в инцидент , по закон носи вината .тои е виновния все за всичко.Истината никога не излиза толкова лесно ,ако излезе тя много боли."ЗАЩО ПОЧИНАЛИЯ? 1000 ПЪТИ ТИ ОБЯСНИХА, ЧЕ ПОЧИНАЛИЯТ НЕ Е КАРАЛ ВЛАКА, А ОСТАНАЛИЯТ ЖИВ ПОМОЩНИК. ТОЛКОВА ЛИ СИ *** ДА ВДЕНЕШ?
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо да не може да стане това при 100 км в час? Какво му пречи да стане?
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия даже и да попитат едно дете дето си бута влакчето в къщи ще им обясни че това на снимката не може да стане след катастрофа със 100 км/час.
89
0
 
2
 
! Отговори
guncho преди 9 години
ami, stom mu e svetil zelen svetofar, - karal si e choveka po patya i razpisanieto - nali tochno navreme go iskat da pristiga i tragva?!
88
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
главния машинист да не би да е лъскал бастуна тогава.
87
0
 
4
 
! Отговори
jepeec преди 9 години
има Специализирано звено за разследване на произшествия и инциденти в железопътния транспорт което ще вземе показания от: машинисти,превозна бригада,пътници,Дежурен ръководител,стрелочник, механик осигурителна техника,поддържане,контактна мрежа,скоростни ленти,книги 7-51,дневници,снимки и тн
86
0
 
7
 
! Отговори
ISTINATA преди 9 години
ESTESTVENO CHE MASHINISTITE SA VINOVNI....TAKA E V ABSURDISTANA!!! V ABSURDISTAN SPRAVEDLIVOST I VINAGI SE GLEDA SAMO UDOBNATA STRANA NA MONETATA! AKO TOVA BESHE NQKYDE NAVYN SHTQHA DA SE IZKAJAT SYBOLEZNOVANIQ NA BLIZKITE NA POCHINALIQ MASHINIST, IZPLASHTANE NA OBEZSHTETENIE NA VSICHKI POSTRADALI, PYLNO RAZSLEDVANE NA TRASETO I KOI KAK GO E PRAVIL!!!!!!! MIJAVA DYRJAVICA SME NA PECHAL I SKRYB I ABSURDI!!!
85
0
 
2
 
! Отговори
myet преди 9 години
a v turskite medii ima i vazdushni snimki daje na garata s vlakovete i relsiteihaaa, kak gi osvedomyavat taka hubavo horata
84
0
 
8
 
! Отговори
М.Р преди 9 години
Винаги починалия в инцидент , по закон носи вината .тои е виновния все за всичко.Истината никога не излиза толкова лесно ,ако излезе тя много боли.
83
0
 
3
 
! Отговори
muss преди 9 години
vsyaka bulgarska banka ima po 10 kameri v salonite. i snimat, i pomnyat.ne moje li i v lokomotivite da ima kameri i da snimat? patuvat hylyadi hora ot bulgarskia narod i gosstite na Bulgaristan?!