Бедствено положение след обилни дъждове в Приморско

300 души са без ток и вода
Обновена: 16 юли 2014 14:06 | 16 юли 2014 08:12, Анисия Иванова
46
Бедствено положение след обилни дъждове в Приморско
Снимка, архив Булфото

В община Приморско е обявено бедствено положение заради прелелите реки Ропотамо и Дяволска. По думите на кмета на общината Димитър Германов, цитиран от Нова телевизия, в момента заседава кризисен щаб.

Залята е централната част на морския град. Засега не се съобщава за пострадали хора.

Триста души останаха без електричество и вода тази нощ в хотел в Приморско.

Заради проливния дъжд настанените в хотел „Пламена Палас" прекараха нощта без ток и вода. Рано сутринта кметът Димитър Германов свика Координационния щаб по бедствия и аварии за преценка на обстановката.

Наводнени са приземни етажи и на други хотели и къщи в Приморско. Дворове и пътища в селата Ясна Поляна и Веселие също са под вода. Река Ропотамо прелива и прекъсна пътя Приморско-Аркутино.

Отсечката Приморско-Ясна Поляна е трудно проходима заради паднали от бурята дървета. Разклонът Созопол-Равадиново е трудно проходим, заради заседнали автомобили.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съобщиха, че временно е ограничено движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско поради наводняване и паднали дървета. Водачите да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

По информация на Нова телевизия пътят преди лонгоса около река Ропотамо е затворен, тъй като има мнго паднали дървета вследствие на силната гръмотевична буря през нощта. Затворени са и обходните пътища, по някои от тях има обърнати автобуси. Единственият начин да се стигне до града е чрез високопроходима техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
taranko преди 9 години
Hayde v Primorsko, haide v Burgas))))
31
0
 
1
 
! Отговори
ПОМИЛУЙ ГОСПОДИ преди 9 години
този пост го пуснах преди 6 часа-има хора със свръх сетивни способности които могат да манипулират стихиите,но няма кой да повярва на тях,без да гледам прогнозата мога да заявя ,че след 16 ч. няма и да има помен от дъжд-А СЕГА Е ФАКТ
30
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Оооо чакайте, най-лошото тепърва предстои. Нали унищожихте растителността, дюните, дърветата, нали настроихте бетонни хотели за да печелите милиони. Айде сега печелете!! Човека не може и няма да спечели битката срещу природата, запомнете това. Ако не ще го научите по трудния начин!!!
29
1
 
2
 
! Отговори
ГОСПОДИ ПОМИЛУЙ преди 9 години
довечера ще пътувам към приморско и съм напълно спокоен.Направи към БОГ една крачка и той ще направи към теб две!
28
2
 
2
 
! Отговори
ГОСПОДИ ПОМИЛУЙ преди 9 години
толкова ли им се видя трудно да се помолят на БОГ.Всичко щеше да се опправи.Когато се научим да вярваме и да се молим тогава ще заживеем добре .Гърците са пример за това ,ни криза ни дявол ги спира,продължават да си живеят добре,защото вярват ,че бог ги закриля .
27
1
 
18
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
И в Германия валят дъждове, и в Австрия, в Швейцария...Ама там си имат трева, дървета и прочие.При нас си имаме много бетон, асфалт и прочие.Да сте видяли мост на Колю Фичето да се затлачи от прииждащи води, дървета и корени?Строил е човека с акъл и поглед в бъдещето за разлика от нашите съвременници.
26
0
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 9 години
До *** РеалистЧе е климатично оръжие и аз се съмнявам ,само че е руско, както беше руска и атаката към банка ктб.
25
0
 
2
 
! Отговори
т преди 9 години
Централната част била залята?!Звездите ли ви говорят или просто си измисляте?
24
10
 
2
 
! Отговори
силвия преди 9 години
В Приморско маат турски и старите моми са с неприлично поведение.Няма да ги съжалявам. Господ бави, не забравя.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Случвало ми се е да летувам неколкократно в Международния младежкия център в Приморско. Една вечер се изля такъв дъжд, че не се виждаше шосето, което свързва ММЦ със самото градче - водата го беше заляла, а също и пространството около него. Бяхме отишли до градчето и на връщане газехме в нещо като езеро, но дълбоко около една педя или малко повече. Просто налучквахме пътя, как не стана някоя беля, не знам. Но бяхме 20-ина годишни и всичко ни беше смешно, дори не се сетихме да се разтревожим.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кмета на Бургас е от ГЕРБ.
21
2
 
5
 
! Отговори
морски преди 9 години
А "корабът" дали пътува или потъва?
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като няма осъден кмет и догодина ще е така!
19
6
 
17
 
! Отговори
До Шибан Реалист преди 9 години
Пич параноята е психическо заболяване. Ти ако вярваш, че дъжда и градушката са климатично оръжие с което правят опити върху нас, тогава слънцето какво е? Руснаците го използват, за да ни облъчват с гама лъчи ли? А Земетресенията? Ооо те вероятно, се правят от руснаците, за да разместват земните слоеве така, че нефта и газта да текът към тях? А облаците? Създават облаците, за ни пазат сянка може би? Хайде стига *** на психиатър да ти припише някакви хапчета.
18
8
 
9
 
! Отговори
До Анонимника 23 преди 9 години
Кой е казал , че са Руснаци ?!?! Може да са всеки от Световните Сили , които почти със стопроцентова сигурност имат системи , подобни на Американската "ХААРП"..... А именно Китай , Индия , Иран......... Защо не и Турция и Северна Корея?!?!...... :( И защо трябва да ни мразят? Просто си правят КЛИМАТИЧНИ ОПИТИ над Държава , за която НЕ им пука изобщо..... а още по- малко че там живеят и хора!!!!! И гледат докъде може да се стигне във влиянието над време и пространство! :(.....
17
7
 
15
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 9 години
Всичко е ясно! КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ - ИМА И КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ СЕ ИЗПОЛЗВАТ! Всичко тръгва от научните трудове на великия Никола Тесла , който НЕ го е чувал да вземе да попрочете малко! А на НАТО такива мижави страни , като нашата , за които НЕ им дреме и цент са нужни за едно - Да си правят ОПИТИТЕ НАД ТЯХ И ДА ВИДЯТ ДОКЪДЕ МОГАТ ДА СТИГНАТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА КЛИМАТА И БОЛЕСТНИТЕ СЪСТОЯНИЯ!!!!! Ние сме "опитните мишки" а "великите ни политици" са ни продали за някой и друг милион!!!!!..... :( !
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоз пък климатични оръжия. И защо им е на Руснаците да атакуват Варна, София и Монтана? Ако имаха такова оръжие, отдавна щяха да се изфукат с него и да продават на килограм. А САЩ отдавна щяха да са унищожени от градушки, дъждове,наводнения потопи, урагани,земетресения и т.н.... Легендите за ХАРП са още от времето на студената война. Има и още много други легенди като тази как Руската Армия с лазар преди 50г. унищожила Китайската армия. А истината и според Китай и Русия е че Армията на Китай е изтрепана от мощни залпове на няколкостотин катуюши, всяка от които може да изтреля по 40 реактивни
15
6
 
8
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 9 години
Тоя така наречен "ЩИТ" , където НАТО "разпъна" над България в началото на 2012 година.... какво си мислите , че е....? Какъв "щит" ? От какво ни "защитава"? Някой да излезе и да каза по поръчковите ни Медии точно за какво става дума или си мълчаха като Дамски полови органи , а? Тия странни самолети , които гледаме почти всеки ден със "странните следи" , които НЕ изчезват за няколко минути , а стават ТЪМНИ ОБЛАЦИ.... Някой да излезе и да каза - ПРАВО КУМЕ В ОЧИ - КАКВО Е ТОВА? ЗАЩО МЪЛЧАТ?!?!...
14
10
 
7
 
! Отговори
Шибан Реалист преди 9 години
Хора , вие слепи ли сте?!?! Много ми е чудно.... какво още трябва да стане.... за да ви стане безпределно ясно , че климатичните промени и събития , които стават в последно време - НЕ СА СЛУЧАЙНИ.... а са дело точно на КЛИМАТИЧНИ ОРЪЖИЯ от формата на "ХААРП"!!! Торнадо до Созопол , Ледения Ад над София преди седмица , Потоп в Приморско , някаква лека форма на цунами от другата страна на Черно Море - в Украйна... ИСКАМ ДА ИЗЛЕЗНЕ НЯКОЙ "УМНИК" ПО ПОРЪЧКОВА МЕДИЯ И ДА КАЖЕ , ЧЕ ТОВА Е "СЛУЧАЙНО"!
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да извикат хидроинжинера !P.S. моля *** да не трият коментара за трети път !