Роми на бунт във Варна, събарят им къщите

Жителите на кв. "Максуда" отправиха заплахи към районния кмет
Обновена: 16 юли 2014 15:29 | 16 юли 2014 15:02,
77

Роми в квартал "Младост" във Варна се опитаха да спрат багерите, разрушаващи незаконните им къщи. Снимка: БТА

Багери започнаха събарянето на незаконни къщи на ул. „Капитан Райчо“ във варненския квартал „Максуда“. Акцията беше посрещната на нож от ромите, които живеят в карето.
Още по темата
Страстите се нажежиха, преди да започне събарянето. Ромите заплашиха гръмогласно, че ще застанат пред багера и няма да му позволят да работи, че ще оставят децата си в къщите, съобщи информационна агенция „Черно море“.

После яростта им се прехвърли върху журналистите.

Лидерът на движение „Обновление“ Ридван Сали заплаши с протест. Когато полицаите помолиха групата роми да се отдръпнат и да не пречат на работата, Сали се заяде и с униформените, но ситуацията беше овладяна бързо и не се стигна до проблеми.

Въпреки виковете, явните заплахи към районния кмет на „Младост“ Христо Христов, който беше на мястото, и провокациите багерът продължи работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
Ник преди 9 години
Браво кмете! Закона е за всички които живеят на територията на майка България!Обаче всички мислете как да се иинтегрират, да работят и да допринасят и те за обществото. Неможем вечно да ги издържаме! А тях ги има, немогат просто да изчезнат...Затова мислете и предлагайте!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве тия няма ли да се палят или само обещахаПак излъгаха *** май
33
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НелиЗАвинаги ***, завинаги.Ще ви вземем държавата и ще ви изгоним от тук.Тези, които останат ще тормозим до смърт.Смърт на българите свобода на ромите
32
1
 
26
 
! Отговори
кака преди 9 години
Живея в Максудадоживях тая новинадано събарянето ДА продължи
31
2
 
43
 
! Отговори
Нели преди 9 години
Браво!Това трябва да се случи и в София.ВъвФакултета Нещо страшно е.Тук се населиха от цяла България.Изсекоха разкошни дървета от края на Западния парк и строят незаконните си колиби.Никои не се интересува колко хиляди са се населили тук.*** с по десетина деца.Всичките на помощи от държавата.ДОКОГА?
30
0
 
41
 
! Отговори
Аз до 44 преди 9 години
А като ги строиха, търсиха ли разрешителни?
29
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ридван Сали???? Ром???Не, човека си е български -турчин. 90% от ромите са християни и изповядват източното-правословие, съответно и имената са други!Ромите говорят на ромски език, който няма нищо общо с турския.псСлед, като общината им събаря къщите, помислила ли е къде ще живеят тези хора и на каква съдба ги обричат?
28
1
 
33
 
! Отговори
Стефенсон преди 9 години
Отдавна беше време да им се покаже,(от казване не разбират) , че законите важат и за тях.
27
1
 
52
 
! Отговори
:) преди 9 години
една тема на която всички сме на едно мнение !!
26
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ромите са обречени да живеят в нищета и унижение от деня, в който се родят! Така те никога няма да се променят. На тези не им пука дали ще ги биете, защото те вече нямат дом. Нямат живот!
25
1
 
47
 
! Отговори
!! преди 9 години
Ако полицаите не стигнат, пишете ме доброволец !
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 28Милите ни политици и скапаната ни държава.
23
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не Ви ли се иска да сте на мястото на багериста, само какво удоволствие е да разрушаваш тези коптори, благородно му завиждам,
22
1
 
69
 
! Отговори
МЕРИ преди 9 години
В тая държава БТР-и и танкове няма ли.ВМаксуда са се събрали *** от цяла БГи са се самонастанили от години.Защо чак сега ,та те се въдят като зайците."Максуда"е един гигански развъдник на зарази в центъра на Варна,та според мен първо с огън трябва да се мине,че после с багери!
21
1
 
53
 
! Отговори
Висшист преди 9 години
СИЛИСТРЕНЦИ подкрепят усилията на правните институции във Варна! Викнете още багери и булдозери и да се срине всичко до основи!!! Данъци, ток, вода и други не се плащат в тези незаконни постройки това е адския минус за държавата! Мачкайте, бутайте, рушете ако има нещо полицаите с палките да си свършат работата!!!
20
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бяхме 25-30 години назад във времето историята щеше да е съвсем друга. 500-600 разтреляни *** и няколко хиляди пратени на почивка в каменоломните да чукат камъни. Останалите живи щяха да се интегрират много бързо. Ама за съжаление вече не сме държава и този сценарий няма как да се изпълни.
19
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На български си има думичка - ***.И на всички езици е така - на руски "цыгани", на турски "чингене", на гръцки "дзифтис", на английски "джипсис" и т.н.Такава дума "роми" в българският няма.
18
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой създава усещане у ***, че законите не важат за тях?
17
1
 
13
 
! Отговори
recepta преди 9 години
Az znam recepta potvurdena vuv vremeto ot doktot Shikelgruber za reshavaneto na ptoblema msngali - 1000 gradusa I ogromni peshti. I prrdstsvete si, *** izlitat pri Shefa prez komina kolko chista, spokoina I finansovo po-stabilna shte e Bulgariq. Izpratete 20 bareti da potrenirat za da razbere ***, che zakonite ne sa samo zs Bulgarite. I rezultata shte e super!!!!!!
16
1
 
33
 
! Отговори
sante_dog преди 9 години
Това се прави вечер, когато спят, така ако имаме късмет ще заминат и някои от обитателите заедно с копторите!