Терзиева разпореди мерки заради наводненията край Приморско

Няма сериозни проблеми с водоснабдяването, отчитат от ВиК-Бургас
16 юли 2014 14:53, Красимир Ангелов
1
Терзиева разпореди мерки заради наводненията край Приморско
Снимка: БТА

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева разпореди Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) и ВиК – Бургас да предприемат необходимите мерки за преодоляване на последиците от обилните валежи в района на Приморско и Созопол, съобщават от Министерството на регионалното развитие.

От републиканската пътна инфраструктура е засегнат път II- 99. Залети са участъци между Атия и Черноморец, които вече са отводнени, като продължава почистването. Река Ропотамо е преляла, вследствие на което е залят участък от пътя преди входа на Приморско. Непроходим между селата Росен и Веселие е път III- 99- 2.

Още по темата
Заради засегнатите участъци е въведен обходен маршрут по пътя I-9 Ново Паничарево - Ясна поляна – Приморско, припомнят от министерството. По разпореждане на министър Терзиева от ВиК - Бургас са изпратили техника, която да помогне за разчистването на пътя към с. Веселие.

Екипите на Областното пътно управление - Бургас работят по разчистването на отводнителни канавки, затлачени водостоци и отводнителни шахти. По предварителна информация има изнесени асфалтови участъци и нарушени настилки.

В обслужвания от ВиК - Бургас район няма сериозни проблеми, свързани с наводненията в Приморско. Залята е една помпена станция, поради което от ВиК дружеството препоръчват днес и утре водата в селата Росен /община Созопол/ и Веселие /община Приморско/ да не се използва за пиене.

Язовир "Ясна поляна" има свободен обем от 3 млн. куб. Метра. Язовир "Ново Паничарево" се изпуска контролирано с 10 куб. м./сек. Количеството е малко и не може да създаде опасност за населението, посочват от регионалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
ХАНКО преди 9 години
А,ЗАЩО НЕ СЕ Е ПРОВЕРИЛО СЪСТОЯНИЕТО НА ЧАСТНИЯ ЯЗОВИР В ЗЕМЛИЩЕ СЕЛО ВЕСЕЛИЕ ОБЩИНА ПРИМОРСКО,КОЙТО Е СВЪРЗАН С ОСНОВЕН ПРИТОК КЪМ РЕКА РОПОТАМО,УСИЛЕНО СЕ ГОВОРИ ЧЕ Е БИЛ ИЗПУСНАТ УМИШЛЕНО ЗА ДА НЕ СЕ СКЪСАТ СЪОРЪЖЕНИЯТА МУ ТЪЙ КАТО БИЛИ СТАРИ И СТРОЕНИ ПРЕЗ 1959 Г.