866 000 лв. отпускат на Община Добрич за наводненията

Собственици получават за пострадалите си къщи до данъчната ценка
21 юли 2014 14:55, Анисия Иванова
4
866 000 лв. отпускат на Община Добрич за наводненията
Снимка: архив Булфото

Община Добрич ще получи 866 хиляди лева за покриване на разходите по спасителните и неотложни аварийно-възстановителни  работи, както и за разрушените или подлежащи на премахване жилища на гражданите до размера на данъчната им оценка. Такова решение е взела на последното си заседание Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, съобщи кметът на Добрич Детелина Николова, цитирана от БТА.

Решено е да се отпуснат средства за Добрич, Варна и Велико Търново за преодоляване на щетите от наводненията. Предстои да стане ясно дали предложението, което комисията е отправила до правителството, ще се превърне в постановление, допълни Николова.

Още по темата
Според внесената в комисията справка от общината 83 499 лева са изразходвани за денонощните екипи и автомобили, 451 384 лева са разходите на деветте фирми, чиято техника е използвана в началото при преодоляване на последиците от наводнението, а 331 723 лева е данъчната оценка на 49 имота на граждани, които са напълно разрушени или трябва да се премахнат.

Предвижда се да се обединят искания за възстановяване на щети, нанесени от наводненията, и да се кандидатства пред фонд "Солидарност" на Европейския съюз. Според Детелина Николова, за Североизточния район щетите, които наводненията причиниха в Добрич, Варна, Шумен и Бяла са достатъчни, за да може да се кандидатства.

Щетите от наводнението в област Добрич възлизат на над 45 млн. лева, като само за град Добрич те са над 26 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че изнесените по долу факти са достойни за прокуроска проверка!Случаят с парите за Пет могили е същия, като онзи при който онази Емел Етем беше дала едни пари за справяне с последствията от бурята в едно разградско село, а се оказа, че там не е имало буря.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Най-голямата сума 518 900 лв отиват за рехабилитация и реконструкция на читалище Отец Паисий 1956 в Николакозлевското село Пет могили."Такааа, за община Добрия 860 000 лв., а за едно нефукциониращо читалище, в едно турско-*** село, отпускат 518 900 лв.То цялата сграда на читалището не струва толкова!Нооо, в Никола Козлевско всичко е ДПС, а и избори идват и голямо крадене ще падне!И което е много важно- В ПЕТ МОГИЛИ НЕ Е ИМАЛО НАВОДНЕНИЕ!БЕШЕ ЗАМЪРСЕН ВОДОИЗТЧНИКА НА СЕЛОТО!!!
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мале ...45 млн за тая крадла и шайката край нея .....бяло ще им излезе на устата ако успеят ....ще има пари за крадене за всички :)))))те нали заради това и за водния цикъл няма пари ....щото целия свят знае ква кражба ще падне :)))