Ден втори: Срутиха 55 постройки в Стара Загора

Освен права ромите си имат и задължения, категоричен е кметът
Обновена: 22 юли 2014 18:13 | 22 юли 2014 12:23,
72

Кметът на Стара Загора разговаря с ромите. Снимка: Община Стара Загора

Към 10.30 часа днес всички 55 незаконни постройки в парк „Борова гора“ в Стара Загора бяха премахнати. Това съобщиха от общината.

Още по темата
Разрушените къщи са в парк „Борова гора“. В следващия етап от операцията ще бъдат съборени всичките 300 постройки в парка.

Както Dnes.bg писа, по-рано днес продължи събарянето и на незаконните ромски къщи в кв. „Лозенец“ в града. Там трябва да бъдат съборени още 22 къщи. Акцията е продължение на вчерашната, която доведе до размирици в квартала, след които имаше арестувани роми и ранени полицаи. Днес обстановката е спокойна, но органите на реда отново присъстват в квартала.

Кметът на Стара Загора днес ще проведе поредната си среща с ромите, които останаха без дом. По-рано днес той съобщи, че Общинският съвет е осигурил възможност за всички, които са социално слаби, да получат отстъпено право на строеж на добри цени, така че да могат да си позволят да построят къщите си отново там.

От общината уточниха, че не става дума за по-специални права, а за кандидатстване по надлежния ред. „Общината не може да бъде единствената активна страна, освен права ромите имат и задължения. Действията ни са напълни законни и целесъобразни“, обясни кметът.

Той съобщи още, че Стара Загора ще кандидатства по проект за 1,5 млн. лв. за изграждането на канализация и инфраструктура в кв.“Лозенец“. Така според него ще се осигури нормално живеене на онези, които имат законни жилища в квартала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
84
 
! Отговори
Равенство преди 9 години
Искаме си парка и боровата гора! Да я възстановят във вида и от преди 20 години. Освен права *** имат и задължения. Нека политиците го разберат. Има толкова запустели села. Дайте им там местата, да обработват земя и да си строят къщи. Ама големите да бачкат и децата им да учат. И на избори наистина трябва да има ценз за гласуващите. Тогава 90% от тях ще отпаднат.
4
8
 
72
 
! Отговори
лол преди 9 години
до 2не четете пакще им дадат терени за закупуване, не подарениаман от изкривяване на информацията дето правитеЕвала на Кмета! Сигурен избор за следващите избори: за парламент - ГЕРБ; за кмет - пак ГЕРБ т.е. Живко Тодоров - първият кмет, налагащ закона на първо мяст! ЕВАЛА!!!
3
2
 
109
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този кмет е готин! Браво, младежо!
2
12
 
59
 
! Отговори
Ф.С.В преди 9 години
Значи ще им подарят по 1 декар за 1000 лв -това ще стане най вероятно-- за ромите Бг е майка Тереза- пак ще имат безплатен ток и вода -пак ще се наливатс бира и кебапчета от социални помощи- това е етнос който само консумира и нище не произвежда освен едно --- разрушаване !
1
0
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По-рано днес той съобщи, че Общинският съвет е осигурил възможност за всички, които са социално слаби, да получат отстъпено право на строеж на добри цени, така че да могат да си позволят да построят къщите си отново там." Ето ви демокрация, роми. Време ви беше!