Ден втори: Срутиха 55 постройки в Стара Загора

Освен права ромите си имат и задължения, категоричен е кметът
Обновена: 22 юли 2014 18:13 | 22 юли 2014 12:23,
72

Кметът на Стара Загора разговаря с ромите. Снимка: Община Стара Загора

Към 10.30 часа днес всички 55 незаконни постройки в парк „Борова гора“ в Стара Загора бяха премахнати. Това съобщиха от общината.

Още по темата
Разрушените къщи са в парк „Борова гора“. В следващия етап от операцията ще бъдат съборени всичките 300 постройки в парка.

Както Dnes.bg писа, по-рано днес продължи събарянето и на незаконните ромски къщи в кв. „Лозенец“ в града. Там трябва да бъдат съборени още 22 къщи. Акцията е продължение на вчерашната, която доведе до размирици в квартала, след които имаше арестувани роми и ранени полицаи. Днес обстановката е спокойна, но органите на реда отново присъстват в квартала.

Кметът на Стара Загора днес ще проведе поредната си среща с ромите, които останаха без дом. По-рано днес той съобщи, че Общинският съвет е осигурил възможност за всички, които са социално слаби, да получат отстъпено право на строеж на добри цени, така че да могат да си позволят да построят къщите си отново там.

От общината уточниха, че не става дума за по-специални права, а за кандидатстване по надлежния ред. „Общината не може да бъде единствената активна страна, освен права ромите имат и задължения. Действията ни са напълни законни и целесъобразни“, обясни кметът.

Той съобщи още, че Стара Загора ще кандидатства по проект за 1,5 млн. лв. за изграждането на канализация и инфраструктура в кв.“Лозенец“. Така според него ще се осигури нормално живеене на онези, които имат законни жилища в квартала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С всичко съм съгласен, освен с изпълнението. Трябваше самите роми да съборят къщите тухла по тухла, за да се избегне тоя погром след багерите, и след това с материалите сами да си построят новите къщи.
44
1
 
6
 
! Отговори
До Кмета на С.Загора преди 9 години
Браво кмете, върховенството на закона трябва да възтържествува в тази държава, не се огъвай пред .обикновенните българи сме с теб.... де да бяха всички кметове като теб - нямаше да сме бананова република
43
1
 
9
 
! Отговори
да преди 9 години
Това е златно правило: освен права имат и задължение. На тази база трябва да се гради държжавата, че от много права, никой не споменава задълженията, съответно и не се спазват.
42
4
 
4
 
! Отговори
тип преди 9 години
Крайно време е *** да бъдат интегрирани. Струпването им в гета не води до нищо добро. Трябва да се пръснат. Да общуват с българи на български език. Да видят, че има друг начин на живот. Бутането на къщите е временно решение. След месец веднага ще се появят нови бараки.Борбата трябва да е с манталитета им, а не с конкретните им действия.
41
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe kmete otvorko zashto ne butash i palatite na bogatashite koito sa nezakonni kvo mi se pravish na nacionalist
40
2
 
12
 
! Отговори
anonime преди 9 години
Bravo kmete!
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как ще ги закупят тези парцели, че ще плащат за скици после, за инсталации....нали са социално слаби, откъде ще имат пари за всичко това? Или ще им го подарят? Айде да вървят в някое безлюдно село и там да се заселват.
38
2
 
5
 
! Отговори
Марта преди 9 години
До БългаринИскам само да допълня: защо всички не СМЕ като него!
37
2
 
16
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Истински Българин! Да подкрепим законността в България!
36
2
 
12
 
! Отговори
не син преди 9 години
Браво на кмета !
35
1
 
20
 
! Отговори
Des преди 9 години
БРАВО НА КМЕТА!!!
34
1
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Повече от всякога този младеж има нужда от национална подкрепа.Тепърва започват атаките срещу него.
33
1
 
24
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Един кмет/политик да каже че *** имат и задължения. Ако не им харесва да се връщат във Франция. А! И там им събарят гетата с багери. Защо БХК не протестира когато във Франция събориха "жилищата" на българските роми и ни ги върнаха. Въпреки, че за мен рмите не са толкова гадни и мръсни колкото политиците. НА последните трябва да им се съборят палатите и айде и те вън.
32
1
 
36
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Браво на кмета! Защо всички не са като него?
31
1
 
12
 
! Отговори
Христина преди 9 години
аз предлагам на г-н Кмета дето ще прави канализация за милион и петстотин да пазари един въртолет от него да пуснат над кв.Лозенец тези милион и 1/2 лева, що да се мори да им прави канализация те и без това ще я изровят и ще дадат всичко на скраб,не че нещо ама .....
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 35В ада. Там се приемат молбите за *** гражданство.
29
1
 
23
 
! Отговори
аааа преди 9 години
Как ще приемат да напуснат незаконните кофтори - не може да отиде да живее в общинско жилище за нищо на света-там ще му се налага да плаща ток,вода,такса смет,такса за входа,за асансьора и всички простотии,с които извършват геноцид върху обикновения и отруден български гражданин.
28
3
 
64
 
! Отговори
А.Т. преди 9 години
И обяснете ми разумно как ромите ще черпят блага от неправомерното си поведение?! Каква е разумната логика в случая? Извършваш нарушение - сториш на незаконно място къща. ----> Разрушават ти я ------> И ти дават имот, където законно да си построиш.Имам семейство и аз искам дом за децата си, но на мен никой няма да ми прости и ще трябва да си купя земята, нали?! И БХК няма да дойде и да ме защити, когато, вземам 350 лв. заплата, работя по 9 часа, плащам данъци и т.н.,искам да имам сомствен дом
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 33"така че да могат да си позволят да построят къщите си отново там."
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дават им право да си строят къщите на друго място, а не на същото