В Ловеч монтират светодиоди на пешеходните пътеки

Целта е да се намалят катастрофите
4
В Ловеч монтират светодиоди на пешеходните пътеки
Снимка: Булфото, архив

В Ловеч монтират светодиодни осветители на пешеходните пътеки, съобщи кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев, цитиран от БТА.

По думите му консумираната единична мощност на всеки осветител е 42 вата. Целта е да се засили възприятието на приближаващите шофьори към кръстовищата за предотвратяване на произшествия с пешеходци през тъмната част на денонощието.

Новите осветители са монтирани от служители на БД "Комунални дейности" към община Ловеч.

Следващия месец те започват поетапна подмяна на осветителните тела на уличното осветление в част от града.

 Съществуващите осветителни тела със 100-ватови натриеви лампи ще бъдат подменени със 120 нови 35-ватови LED осветителни тела. В резултат на подмяната разходите за електроенергия за уличното осветление ще бъдат намалени в пъти, допълни кметът.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
AZ преди 4 години
И в Благоевград монтираха такива светодиоди - е изкараха 1 месец :) А зимата снеогрина като мина ги събра всичките. И за какво дават пари за такива глупости? Направете осветление, повдигнете пешеходната пътека и в най-добрият случай направете подлез/надлез както е в нормалните държави!
2
0
 
7
 
! Отговори
ловчалия преди 4 години
Минчоооо, вземи направи нещо по въпроса с безработицата, че скоро само ти и тъпанарите от общината ще си ги гледате тия светоИДИОТНИ ламБи!!!!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
монтират светодиоди, но не могат да предотвратят даването на шофьорски книжки на ***, нито да отучат други ***-пешеходци да пресичат където им скимне без дори да се оглеждат.
Боже, пази безумните! И най-вече, пази останалите хора от *** на пътя!