Евакуират врачанско село поради преливане на язовир

Някои села от община Враца остават без питейна вода
1 авг 2014 13:17,
4
Евакуират врачанско село поради преливане на язовир
Снимка: Булфото, ахрив

Започна евакуация на населението на врачанското село Голямо Пещене поради преливане на язовира в землището на съседното село Мраморен, съобщиха от общинската администрация във Враца.

Решението е взето на заседанието на Общинския щаб за бедствията, което продължава. Пътища в община Враца са проходими, с изключение на пътя между селата Три кладенци и Лесура, където шосето е наводнено от водата, която изтича от пропуканата язовирна стена на водоема в землището на Лесура.

В региона няма населени места без електрозахранване, но без питейна вода поради заливане на помпените станции, са селата Девене, Баница и Върбица, допълват от общинския пресцентър. На населението в селата да бъде доставена бутилирана вода.

Наводнени са много къщи в селата на общината, но вече са предприети действията за отводняване, включително с помощта на екипи от Областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Наблюдението на всички язовири в общината се следи и има готовност за евакуация на хората при преливане. От проливните дъждове са отнесени два моста в село Девене, в момента се работи за възстановяването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: язовирВрацаевакуират
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. Тъпанаре, къде ще се качваш бе тъпо.Трябва организирано , хората да бъдат преселени в друг район, да имат подслон, храна и ВОДА !
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Ненормалнико, къде прочете за удавени? Хората са на зор, а идиотизирани кратуни като теб и "трътлата" се глумят над тях! Сигурен признак, че не сте хора...
2
3
 
0
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 9 години
Ама това е моето село? Добре, че съм в Берлин, нека ги залива.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера писах тука да се качвате на високо! Никой не слуша и пак удавени. От два дена им се казва, че ще има потоп, те пак си стоят в дерето.