Пороите пак наводниха къщи и затвориха пътища

Спасители работят в областите Враца, София, Пловдив, Монтана и Плевен
Обновена: 2 авг 2014 14:35 | 2 авг 2014 14:33, Веселина Йорданова
54
Пороите пак наводниха къщи и затвориха пътища
Река Скът преля. Снимка: БТА

Обстановката в районите, засегнати от интензивните валежи, постепенно се нормализира. Пожарникари и спасители участват във възстановителни работи в областите Враца, София, Пловдив, Монтана и Плевен, съобщиха от пресцентъра на МВР. До 12.00 часа днес екипите са извършили 73 спасителни дейности.

Още по темата
В област Враца към момента обстановката в най-засегнатите населени места постепенно се нормализира. По-сериозна е ситуацията в Бяла Слатина, където продължава евакуацията на хора, живеещи по поречието на река Скът. Евакуирани са около 250 души.

Водата по улиците на града значително е намаляла. На място има екипи с три спасителни автомобила, лодка и помпа. Сформирани са и екипи, които работят по отводняването на къщи в селата Борован и Нивянин. Продължават действията по отводняване на около 83 жилищни сгради в с. Баница. Две водоноски на ОУПБЗН - Враца са изпратени в село Нивяни за подсигуряване на питейна вода за населението.

Извършва се постоянно наблюдение на нивото на реките Искър и Скът, както и на язовирите на територията на област Враца. Водата се изпуска само през преливника и няма опасност от пропукване на язовирните стени. Нивото на река Скът при село Оходен е нормално. Проверени са и нивата на язовир Сухия Скът и язовира в село Чирен.

Поради наводняване е затворен пътят между село Войводово и Мизия. Временно затворен за движение е и пътят Враца – Оряхово. Обходният маршрут е през Враца – с. Софрониево – с. Бутан – с. Гложене – Мизия – Оряхово и обратно.

В област София към настоящия момент е прекъснат пътят за с. Рибарица и пътят от селото до с. Ямна. Екипи работят за разчистването им и възстановяване на достъпа до двете села. Заради прекъснат мост и затрупан път без шосеен достъп са населените места Батулия, Бакьово, Огоя, Ябланица, Буковец и Лесков Дол. Очаква се по-късно днес достъпът до селата да бъде възстановен чрез изграждането на мостово съоръжение.

Организирано е отбиване на водата над пътя за с. Батулия в района на наноса и разчистване на пътното платно. Прекъснат е и пътят до село Лъкатник поради пропадане на пътя гара Лъкатник - село Лъкатник. До селото може да се стигне по черен път. Все още не е възстановено ел. захранването на село Лесков дол.

В област Пловдив паднал мост е прекъснал пътя от село Храбрино към селата Лилково, Ситово и Бойково. Екипи работят по осигуряването на обходен маршрут.

В област Монтана валежите са спрели напълно и обстановката се нормализира. Отводнени са осем мазета на жилищни сгради в областта. Към момента пет екипа работят по отводняването на пет адреса в Монтана, Брусарци и селата Смирненски и Винище.

В с. Обнова, общ. Левски, област Плевен, има наводнени около 25 двора, намиращи се в ниската част на селото. Нивото на водата постепенно спада. Три двора в ниската част на град Искър също са наводнени. Прекъснато е водоподаването в с. Бресте, общ. Червен бряг. Организирана е доставката на питейна вода за жителите на селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 231Трябва да се спре вече практиката деца да раждат деца!
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде ви е сега европейския съюз.опаа американския де.
29
3
 
7
 
! Отговори
Парадокси преди 9 години
В далечното минало, много бейове са построявали със свои пари по нещо "за хаир" - в това число мостове и чешми.В наше време, някаква объркана женица, вместо да вземе мерки за защита на населението по време на бедствия, решила да строи джамии, даже и в села, населени само с по няколко старци на доизживяване.Ами ако руски олигарси или евреи изкупят някои от тези села, барабар с къщите и земите наоколо? Как ще ги накараш, *** женице, да не разрушат онова, което според тях не им трябва?
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е 25 ГОДИНИ САМО СЕ КРАДЕ И НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ КАК ДА СТАНЕ ЕДНА ТОАЛЕТНА НЕ Е ПОСТРОЕНА ЗА 25 ГОДИНИ
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАРИТЕ ЗА БЕДСТВИЯ И АВАРИИ ОТИДОХА ЗА ДЖАМИИ СТИГА СИ ДРЕМАЛ БЪЛГАРИНОО А ВЗЕМАЙ ДРЯНОВИЦАТА И В СОФИЯ
26
9
 
7
 
! Отговори
До 26 преди 9 години
Извънземните са виновни за положението в България!Има правда на този свят.
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А в Мизия защо не се правят диги от чували с пясък?Мостовете са по високи,но ако няма диги водата е готова да залее пътя Мизия-Гложене.Защо нищо не се прави???
24
21
 
9
 
! Отговори
BG измамник преди 9 години
До АнонименНа българина все някой друг му е виновен.Африканците са виновни че Бегето е скапана страна:)
23
2
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
До АнонименДобре де България нали предаде СССР и предпочете ЕС! Руснаците разбраха че българите са лош мат'рял и затвориха всички врати за алчния ***.
22
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турците са виновни.
21
14
 
10
 
! Отговори
Баланс в природата преди 9 години
Японците през ден ги удря цунами и земетресения но хората пак са много напред от нас!Така че природата няма вина че сме бедни и последна дупка на кавала.
20
13
 
10
 
! Отговори
Крадлив Ганчо преди 9 години
ТОВА СА НОРМАЛНИ ПРИРОДНИ ЯВЛЕНИЯ!НО ЗА БЕДНА БЪЛГАРИЯ ТОВА Е КАПАК И ФАЛИТО.
19
11
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-скоро България трябва да влезе в Руската федерация, за да се спре с това!
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Do 17: PRAV STE ! NO: po-tochno e da kagete : ne SME izchistili, marlja4i i mrasni tarikati SME, balgarinat e shtastliv, ako uspee da hvarli mrasotiite si na ulizata i v dvora na saseda
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е оставено без никакъв контрол, така че логично природата за 25г. вече започва да го поглъща, след още 25 няма да има помен от тези селца.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кметовете нищо не правят за изграждане на диги и събаряне на незаконните къщи. Язовирите също са оставени без никакъв контрол.
15
4
 
8
 
! Отговори
До МадамКраси (18) преди 9 години
Значи, не само ние се опасяваме, че сме жертви на някаква световна конспирация.
14
6
 
12
 
! Отговори
madamkrasi преди 9 години
Съвсем сериозно ще кажа- вчера,като чу че един човек се оплакваше ,че го боли крак,една жена в магазин каза,че най-вероятно ни облъчват от правителството с нещо.Не за първи път чувам напоследък такива теории. Това е в Атина-да уточня.Ето и в България какво става.Може би е в действие световен план за някакво въздействие.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не мога да разбера защо като вали тази година стават такива наводнения
12
2
 
6
 
! Отговори
231 преди 9 години
Бих попитал г-н Кадиев, който много критикува ръководството на БСП. Той какво направи като опозиция в кметството Защо само фирмата на арх. Диков се разпорежда с павилионите - няма ли конфликт на интереси и много др. корупционни практики в кметството. Г-н Къдиев, Вие какво правите и защо не се борите срещу корупцията там където работите???