Десетки къщи са паднали, а стотици са под вода във Врачанско

Хората бяха предупредени, ситуацията е изключително тежка, отчете Йовчев
Обновена: 3 авг 2014 08:43 | 3 авг 2014 08:43, Красимир Ангелов
60
Десетки къщи са паднали, а стотици са под вода във Врачанско
Снимка: БТА

Десетки къщи са паднали, а стотици са под вода в резултат голямото количество валежи от тази нощ във Врачанско, съобщи вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев пред агенция "Фокус“.

Той определи ситуацията в град Мизия като изключително тежка. Министърът и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в момента пътуват към засегнатия район.

Още по темата

"Преливат два язовира през приливниците и падналите дъждове са довели до това, че имаме стотици къщи, които са под вода и десетки къщи, които са паднали. До момента няма данни за жертви, но трябва да се уверим, че под падналите къщи няма хора“, посочи Йовчев.

По думите му в момента има над 300 души от екипите на Гражданска защита, пожарната и полицията. На място са още екипи от Министерство на отбраната с техника, включително и хеликоптери.

Според оценката на Йовчев има добро взаимодействие с местните власти и всичко необходимо се прави. „Трябва да кажа, че екипите на „Гражданска защита“ и полицията извършиха чудеса от храброст вечерта, за да евакуират хората – над 500 души са евакуирани през нощта и този процес продължава“, уточни той и изрази надежда да няма човешки жертви.

„От вчера хората са били предупредени. Екипи на полицията и „Гражданска защита“ са минали по къщите, дори са им издадени писмени заповеди, с които им е разпоредено да напуснат, тъй като има опасност. Но въпреки това, има хора, които са останали на място“, отчете вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До морскиМорски, това е "божието наказание" срещу простотията човешка... От колко време се предупреждава за обилни дъждове в района, още от вчера е имало призиви за евакуация на населението там... Хората, вместо да напуснат застрашения район, останали по къщите да не би някой да им задигне кокошките... Да *** и кокошките проклети! После дошла вълната и "Ох леле, наводнихме се, ще се издавим" А не, водата ще спре пред краката ви! Пожар можеш са спреш (да загасиш пламъците), но вода - никога!
41
0
 
0
 
! Отговори
морски преди 9 години
Това е божието наказание за народ подкрепящ фашистите убийци от Киев и дано е само началото!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нали уж са били взети мерки вече за тези язовири. Ей мааа му, докато не спрем да лъжем и крадем и започнем мааалко ама съвсем по малко да вършим работа, и Господ и всички ще са против нас! Щото сме станали ***, не хора..
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХААРП!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно, бат Бойко ще си даде субсидията на партията за да помогне на пострадалите. ;)
37
5
 
5
 
! Отговори
Крадлив Ганчо преди 9 години
Бог наказва българите!
36
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къща с цимент и арматурно желязо няма как да падне. И се коригирайте - къщите не са "под вода", а наводнени. Иначе излиза, че всемирният потоп е залял северозапада. Язовирите масово са собственост на мутри, взеха ги за лесно отглеждане на риба, ако изпускат водата, отиде им рибата!
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Преливат два язовира през приливниците" и "От вчера хората са били предупредени"- ами въпросът е случайно ли пак забравихме за контрол над язовирите- по време на Бойко поне се тръбеше, че със заповед се изпускаха язовирите, а сега само се констатира...Така не става-трябват реални действия, ама не само да спасяваме, а по важно е и да предотвратяваме където може... Но сигурно пак ще кажете, че в системата няма пари и за това е така.По лесно е да се констатира...
34
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви европейски господари ти не гледаш ли хората как живеят и как се опитват да ни помагат и пари ни дават и съвети и пак нашите крадливи комунистически *** ни дърпат на долу към дупката . Хубаво се опитвате да промивате на хората мозъка . Аз мога да си направя преценката как живее един австриец или белгиец и един българин , сърбин и руснак.
33
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега къде са онези дето раздават кебапчета преди изборите
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е че политическия ни елит(от тук и държавния),не става и за *** за зеле.На новите ни европейски господари им трябваха послушници и изпълнители-резултатите ги виждаме всички.
31
3
 
13
 
! Отговори
след дъжд качулка преди 9 години
Сега евакуират и спасяват хора след като преди това властта е спяла и не е направила диги и язовири.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ли си ти бе АТАКИСТ , ТОДОР ХРИСТОВ , СЛАВЯНИН ?
29
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората бедстват а червените *** си се събират по комунистически сборища и поляни за да ядат кюфтета и да се наливат с бира
28
1
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
25 СЕГА КАК СЕ ИЗБИВАТ МУТРИТЕ. ПРИ ТЯХ ИМА ЛИ СЪД.?!КОЙ ИЗДАВА ПРИ ТЯХ ПРИСЪДИТЕ. И СТИГА СИ ПЛЮЛ. КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ПРАВ ТИ ПЪТ. ВСЕ ХОРАТА ТИ КРИВИ. ТИ СИ "СВЕТЕЦ4. ДА АМА НЕ- МОЖЕ И ДА НЕ ЗНАЕШ КОЙ ГО Е КАЗАЛ. И ДРУГОТО " И ВСЕ ПАК ЗЕМЯТА СЕ ВЪРТИ"- ДАЛИ С ТЕБ ИЛИ БЕЗ ТЕБ.
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бивш комунист и бивш *** няма.
26
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам колко хиляди са избили комунистите преди 10 ноември-може и да са стотици хиляди както казваш...Обаче техните наследници(между другото също бивши комунисти)виждам че за 25 години също много добре се справят...
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да прав си преди 10 ноември такава трагедия нямаше да се случи. Избиването на стотици хиляди хора от комунистическия режим не се брои.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ОСТАВКИ И СЪД НА КМЕТОВЕТЕ И ОБЛАСТНИЯ ДРЪВНИК!"Глупчо, хората са евакуирани и спасени. Дъждът е отнесъл и наводнил само къщите им. А кметовете и другите длъжностни не са ти виновни за дъжда, залял къщите. Каква оставка? Поздравления за всички участващи в спасителната акция и справили се успешно в природното бедствие.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 10 ноември 1989 такава трагедия или нямаше да се случи или щеше да има наказани за неизпълнение на задълженията си.Сега това ще бъде използвано от управляващите да се откраднат още някой и друг милион.