Потвърдиха втора жертва от водния ад в Мизия

Това е възрастна жена, открита в дома си
Обновена: 3 авг 2014 16:15 | 3 авг 2014 14:50, Красимир Ангелов
71
Потвърдиха втора жертва от водния ад в Мизия
Снимка: БТА

Потвърдена е втора жертва от наводнението в град Мизия, заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов.

Става въпрос за възрастна жителка на града, която е открита в дома си, посочи директорът на пожарната.

Както Dnes.bg съобщи, 60-годишен мъж, отказал да се евакуира, бе първата открита жертва от водния ад в града.

Главен комисар Николов обяви, че нивото на водата леко е спаднало и продължават дейностите на спасителните екипи. "Българската армия се включи вече с един модул за издирване и спасяване”, добави той.

Николов посочи, че всички десетима души, за които се знае, че са бедствали, са извадени на безопасно място.

"Проверяват се всички къщи подред, ако има и друг, ще го евакуираме. В момента всички евакуирани се пренасочват към детската градина, която ще бъде дооборудвана за тази цел. Очакваме от кмета официално искане към министъра на вътрешните работи за съдействие по отношение на битово-санитарно оборудване”, каза още Николов.

Той увери, че евакуацията на хората няма да спре, докато не бъдат обиколени всички къщи и се установи със сигурност, че няма бедстващи хора.

В Националната система 112 са регистрирани 169 повиквания от граждани, свързани с бедствената ситуация в Мизия, съобщи пресцентърът на МВР. Над 150 са обажданията между 22 часа снощи и 8 часа днес сутринта. Всички сигнали са обработени и препратени към компетентните органи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
6
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
СЛЕД УПРАВЛЕНИЕТО НА БКП-БСП+++ДПС Е ВИНАГИ ПОТОП,ЗАТОВА МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА РЕШИТЕ ДА СИ ПРОДАДЕТЕ ГЛАСА НА ТИЯ БОЛШЕВИКИ И АНАДОЛЦИ!!!и точно вчера им беше честването на тия терористи на бузлуджа,и вчера ви го казах тия са проклятието на майка БЪЛГАРИЯ.Над 2милн избити без съд и присъда,три лагера на смъртта пълни с политически затворници,и вчера тази терористична партия има наглостта да чества 123г.съществуване и над 70г.управление на майка България.ВИЕ ТЕРОРИСТИ СТЕ НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ,и които не го проумее България ще страда още,идват избори заличете я тази стогодишна *** и
23
1
 
2
 
! Отговори
г преди 9 години
ясно е ,че вече ще трябва да се отделят средства за почистване на реките , язовирите .Ако преди за 10 години тук сме имали по веднъж подобни бедствия , тенденцията е вече за зачестяване А
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 23 Много си прав,но някои смятат че водата върви нанагоре :)) , а не нанадоле и затова реват,че някой им е виновен !
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идиотизма вече е тук. Току що една олигофренка от БНТ - говорителка ли е, ДЖурналистка ли е, но това вече е гавра. Това недуразумение се питаше защо в Мизия има вода, след като от вчера там не вали, защо водата не тече към Околчица, защо държавата не се справи с дъждовете. Аман! Знаем виновниците! Знаем кой ще ни спаси.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само не ми е ясно,що всички реват??? Ми това си е природа и ФИЗИКА !! Щом си построил къща близо до река или водоисточник ,и при това на терен който се намира по-ниско или на равно ,какво друго можеш да очакваш ????
19
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имало е такива трагедии и по Живково време естествено...Но въпреки че не се е говорило много за това със сигурност виновните са били наказвани а и се е вземало превантивни мерки това да не се повтаря...Дъждът не може да бъде извинение...Сега ще има прехвърляне на топката един на друг докато всичко се забрави и дойде следващата трагедия...
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия хора предпочитат да са се издавили, никога няма да има къде да живеят повече,затова и не щат да се евакуират и къде да се евакуират? В планината да живеят в земляники,скоро всички ще семе там.
17
4
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
хайде прочети малко за трагедията в Згориград например,една от многото по онова време,това,че не се е говорило толкова,или ти си бил зелен,не значи че не е имало трагедии
16
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
tova ne e ot poroite - tezi navodneniq sa izkustveno podgotveni - kade tolkova voda ot dajd ta bilo I poroen dajda
15
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсните американци с техния скапан Хаарп убиха 45 сърби тази година и вече 15 българи.Да горите в ада, ***!
14
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При Бай Тошо не ставаха такива трагедии. При социализма имахме държава. Сега нямаме държава. Все повече хора ще си отиват заради мутрите и малоумието, грабежа на България. България вече я няма на картата.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По повод наводненията Първо жалко за хората като гледам тия наводнени къщи ги съжалявам на мен ми се наводни мазете близо една педя преди 2-3 години и още не може да изсъхне добре и Второ по темата за безхаберито тези 2-та наводнени подлези които ги даваха по телевизията от Враца се наводняват още от 70-те години,когато вали много дъжд времето на цъВтящия комунизъм така ,че истината е че безхаберието просото е заложено и то много отдавна.
12
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След нас и потоп - ДЕВИЗА НА БСП!!!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кметовете не си вършат работата и трябваше да изкопат по-дълбоки речни корита и дерета заедно с диги няколко километри за да не прелива водата. Къщите и сметищата наблизо са незаконни и се махат. За Мизия бяха достатъчни 2-3 километра по-дълбоко речно корито. Също и да се контролират язовирите. Язовирите са много полезни при суша, но при наводнение, ако не се контролират, почват да преливат и река Скът полудява. Това си го приказваме след всяка катастрофа и пак така до следващия дъжд,Прочети още на: dnes.bg/stranata/2014/08/03/ujasyt-v-miziia-v-snimki.234428
10
4
 
25
 
! Отговори
от село преди 9 години
По времето на Герб изровиха всичики тръби на напителни системи и ги продадоха за скрап където се отичаше преливните води от язовирите а сега тия води са тук където ги виждоте на снимката да ревеш ли да псуваш ли незнам
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E ТОВА Е 25 ГОДИНИ НАРОДНА ВЛАСТ ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ
8
9
 
4
 
! Отговори
Nostradamus преди 9 години
V leto 2014,tam kadeto jiviaha bugarite,zemiata ste se lulee i Ada ste doide,edinici ste sa ocelelite,i Tova ste e novoto nacalo.Nostradamus 785 pr .
7
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** герберски и бесепарски,дано Господ ви чукне до девето коляно.А вие ако искате това безобразие с България и живота ни да спре-само АТАКА-това е!!!КАЗАХ !
6
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОДАРЕТЕ АЕЦА НА САЩ,СПРЕТЕ НАВОДНЕНИЯТА
5
6
 
15
 
! Отговори
крузейдър преди 9 години
До емирслед ирак и и либия ще дойде всекиму реда. ако трябва - ще ПОВТАРЯМЕ. хич не се заблуждавай от привидната свобода, която ви ДАВАМЕ. сатърът ни е винаги наточен за СЛАБИТЕ и ГЛУПАВИТЕ.