Махат тировете от Аспаруховия мост

На портала на пристанището е създаден буферен паркинг
0
Махат тировете от Аспаруховия мост
Снимка: архив Булфото

Разработен е нов ред на движение в района на пристанище Варна, който ще доведе до премахване на опашката от тирове, която се образува на Аспарухов мост. Това съобщи пред информационна агенция „Черно море“ Божидар Чапаров, изпълнителен директор на „Пристанище Варна” ЕАД.

Още по темата
От думите му стана ясно, че след няколко срещи със специалисти от общинската и областната администрации, областната дирекция на полицията и други заинтересувани страни е била въведена промяна в движението на невралгичните точки.

“По нова схема са разположени пунктовете за вземане на проби на зърно. Те са изнесени под Аспаруховия мост, за да не се възпрепятства движението на автомобили по него”, обясни шефът на порта.

На входа на т. нар. западен портал на територията на пристанището е създаден буферен паркинг, който пък поема голяма част от колоната, която се образува на Апаруховия мост.

“В най-скоро време ще има и светлинно информационна табло, което ще указва коя компания на кое кейово място товари своята стока. По този начин шофьорите ще бъдат максимално улеснени в организацията на движението”, коментира Чапаров. Според него новата организация на движение вече дава резултат, като значително е облекчен трафикът на Аспаруховия мост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари