Жълт код за дъжд и гръмотевични бури в 6 области

Над Черноморието времето остава слънчево
Обновена: 6 авг 2014 12:51 | 6 авг 2014 08:05, Красимир Ангелов
2
Жълт код за дъжд и гръмотевични бури в 6 области
Снимка: Reuters

Жълт код за дъжд и гръмотевични бури е обявен за шест области в страната, съобщават от НИМХ на БАН.

Предупреждението за опасните явления важи за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен и София-област, където очакваните количества валежи са между 10 и 20 л/кв.м, като могат да достигнат и до 35-40 л/кв.м.

Според прогнозата на синоптиците още преди обяд днес над Западна България, а по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на отделни места в следобедните часове интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури и временно усилване на вятъра.

Възможни са и градушки.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но като цяло вероятността за превалявания е малка. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Вижте още във видеото:


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
художника преди 9 години
Гледам новините за наводнението в Мизия, виждам пожарни и Гр. защита как се мотат, като мухи без глави. Не може ли от ресурса на държавата да се изпатят фадроми, багери и др. тежка техника, да се прокопае канал с наклон към близко дере или място, където водата сама да се оттече? Няма ли геодезисти да изчислят откъде да се започне и къде да свърши? Толкова проста ли е администрацията ни?