Отводнена е част от инфраструктурата в Мизия

Военнополева кухня осигурява топла храна за бедстващите
Обновена: 7 авг 2014 18:34 | 7 авг 2014 18:30, Анисия Иванова
7
Отводнена е част от инфраструктурата в Мизия
Снимка, архив Булфото

Частично е отводнена инфраструктурата в наводнените квартали в Мизия, дворовете и къщите остават пълни с вода, защото е рано да бъде изпомпвана от тях, съобщи началникът на Областна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" във Враца Николай Димитров.

Отводняват се само мазетата жилищните блокове и дворовете в центъра на града, които са на по-високо – край парка, и където водата на придошлата река се оттегли още вчера. Където е възможно такива дейности се извършват и в дворовете, намиращи се на брега на Скът.

Още по темата
След пускането на мощните хидромоторни помпи нивото на реката е намаляло видимо и вече е с около 50 сантиметра под ръба на коритото. Днес една от помпите е преместена в района на професионалната гимназия, където заради особености на релефа нивото на водата остава високо. Другата помпа продължава да изпомпва водата от дренажната система на града. Очаква се дейностите по отводняване на инфраструктурата да продължат през следващите три дни.

В достъпните райони на бедстващия град продължават дейностите по събиране на труповете на удавени животни и извозването им до  екарисаж. Фондация "Четири лапи" пое евакуацията и грижите за спасените домашни птици и животни и домашни любимци. Днес пристигна и храна за тях.

Екипи на БЧК и днес раздаваше храна и бутилирана вода на пострадалите жители и на спасителните екипи. От благотворителната организация разпределят и материали от първа необходимост, които непрекъснато пристигат с даренията от цялата страна като памперси, дрехи, завивки, адаптирано мляко за най-малките и други.

Тази вечер военнополевата кухня ще осигури топла храна за бедстващите хора, като продуктите също са купени от направените дарения чрез БЧК. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Ако САЩ имаха такива възможности ,защо не избегнаха бурите на тяхна територия?
5
0
 
4
 
! Отговори
petrov преди 9 години
Дали ще доживеем да разберем на кой дебеловрат партиец са харизани язовирите залели Мизия? Това е въпросът!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСега остава да признаят и кой е поръчал бурята за Мизия.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ ПРИЗНАХА ЗА HAARP,ПРАВЯТ БУРИ ПО ПОРЪЧКА"Инвестирали са милиарди за HAARP за да могат от Аляска да предизвикат наводненията в Аспарухово и Мизия..Те не са можели да знаят,че това не енеобходимо-българският ген-немарливост и мързел и състоянието на чипа са напълно достатъчни за предизвикване на всякакви катаклизми.
2
11
 
7
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Ало другари никой не очаква от вас да обичате ГЕРБ, но задайте си въпроса, защо хората дават най-голямо доверие на Б.Борисов и Ц.Цветанов. Надали това е случайно и надали няколко червени трола са най умни в цялата Държава. Иначе да говорите глупости и да псувате го можете, но вашето правителство на БСП и ДПС изкара само една година, което е за учебниците по история. И сега на
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ ПРИЗНАХА ЗА HAARP,ПРАВЯТ БУРИ ПО ПОРЪЧКА