Четирима от пострадалите в Костенец са в софийска болница

Замервания на въздуха след взрива не са установили отклонения
Обновена: 8 авг 2014 13:58 | 8 авг 2014 13:58, Веселина Йорданова
1
Четирима от пострадалите в Костенец са в софийска болница
Снимка: БулФото

Четирима от пострадалите 10 работници при взрива във военния завод в Костенец са хоспитализирани в УМБАЛ „Света Анна” – София, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
От тях един е с комоцио и съмнение за субдурален хематом, един е с повърхностни наранявания, един - с психотравма, и един с повърхностни контузни рани.

Шестима са обслужени във Филиала за спешна медицинска помощ в Костенец и са върнати по домовете им.

Взривът стана тази сутрин към 08.40 часа. Причина за експлозията е прехвърчане на искра.

Екип от експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите – София и от Изпълнителната агенция по околна среда са направили замервания на въздуха в района на военния завод.

Подвижна лаборатория е анализирала качеството на въздуха по 25 показателя и не е установила отклонения от нормите за нито един от тях, съобщиха от МОСВ.

Измерванията са направени на площадката пред завода.

“Повторни замервания ще бъдат направени и по посока на облака и резултатите от тях ще бъдат своевременно оповестени на компетентните органи и обществеността“, коментира ситуацията директорът на РИОСВ – София Ирена Петкова.

В момента екипът извършва измерване на качеството на атмосферния въздух и в района на жилищата в най-голяма близост до инцидента. По предварителни данни там също няма повишения на показателите на качеството на атмосферния въздух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: мзвзривМОСВКостенец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари