Църквата и БЧК правят акция за пострадалите от пороите

Инициативата ще е на празника Успение Богородично
14 авг 2014 16:25, Анисия Иванова
2
Църквата и БЧК правят акция за пострадалите от пороите
Снимка: архив Булфото

Българската православна църква и Българският Червен кръст организират съвместна благотворителна инициатива в подкрепа на пострадалите при последните наводнения в страната. Акцията е с благословението на патриарх Неофит.

Инициативата ще се проведе утре, на 15 август, когато е един от най-големите християнски празници - Успение Богородично. Доброволци от БЧК с отличителни знаци ще присъстват с дарителски касички на тържествената литургия в и около столичните храмове - "Св. Александър Невски", "Св. София", "Св. Неделя", "Св. Седмочисленици" и "Св. Георги Победоносец", както и в храмове във Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пазарджик, Стара Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев.

В Троянския манастир патриарх Неофит ще отслужи утре Света Божествена литургия с молебен за благоденствието на българския народ и ще благослови съвместната благотворителна акция.

По инициатива и с благоволението на Величкия епископ Сионий - игумен на Светата обител в Троян, дарените средства от миряните за празника на Света Богородица ще бъдат предоставени на бедстващите в Мизия.

Днес софийската Света митрополия изпрати два микробуса с минерална вода и с дезинфектанти в помощ на хората в Мизия, съобщиха от БЧК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: акцияБЧКнаводненияБПЦ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Как ще стигнат до там двете организации. Ще си изцапат новите джипове оня с папионката и тия с кръстовете.