Откриха опасни тигрови комари в Бургас

Две са огнищата в морския град - кооперация и кантора
Обновена: 19 авг 2014 17:28 | 19 авг 2014 17:28,
23
Откриха опасни тигрови комари в Бургас
Снимка: архив Ройтерс

В Бургас са открити тигрови комари, които се считат за изключително опасни за човешкото здраве, алармираха от Регионална здравна инспекция в града. Насекомите са били занесени в инспекцията от граждани, а след това е направена проверка.

Още по темата
По време на нея е установено, че има две огнища в Бургас - едното е жилищна кооперация в града, а другото- в нотариална кантора.

В жилищната кооперация ларвите на тигровия комар се развивали в застояла вода в канална шахта от гаражна клетка. Другото място – кантората - се изследва все още. Направени са необходимите профилактики за улавяне на комарите. От Регионалната здравна инспекция смятат да уведомят кмета и областния управител за находките. Необходима е незабавна профилактика за борба с този вид.

От инспекцията съобщиха още, че тигровият комар е „инвазивен вид комар“, тропичен и субтропичен вид. Той е характерен за южните ширини - главно в тропиците на Югоизточна Азия, острови в Тихия и Индийски океан, Китай, Япония и др. Заради глобалното затопляне, увеличения пътнически трафик и търговския обмен комарът се разпространява бързо, а пренасянето му става чрез самолети, кораби, автобуси.

Горещи точки на разпространението му са пристанища, летища, митнически складове, градински центрове, складове с употребявани автомобилни гуми. Тигровият комар има способност за бързо и трайно установяване в новозаселената площ с последващо разширяване на засегнатите терени. Той е хралупен вид и се среща във всякакви съдове за съхранение на вода, чинийки на саксии, консервни кутии, автомобилни гуми, отводнителни канали.

"Тигровият комар е вектор на около 22 арбовируса, най-вече причинители на заболявания като Денга, Чукунгуня, треска Западен Нил", съобщиха още от здравната инспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: здраветигров комар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 9 години
аз съм болен от денга в момента. грозна картина е обрив ужасяващ по цялото тяло но най вече по главата по клепачи по уши по носа мязам на квазимодо. стоя в къщи защото е страшно да те видят хората
17
0
 
0
 
! Отговори
Жител Бургас преди 9 години
Център Бургас е пълен с Тигрови комари!!! Моля обърнете внимание!! Явно огнищата не са две!!!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
този се среща в гърция,тук хората си слагат мрежи по прозорците и в стаите не се ляга без таблетки в ел.мрежата-тези устройствавсяка година умират по няколко човека-предимно възрастниразболяването е като грип,ако имаш силна имунна система се справяш
15
0
 
1
 
! Отговори
Nikola преди 9 години
Може ли да има по *** статия от тази ? Само ненужна информация - не се споненава нито къде точно се намират, нито какво точно причиняват !!
14
0
 
3
 
! Отговори
черноглеТ преди 9 години
и за еболата ще пишете ... да знаете!
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой ги е донесъл тия комари? Те не могат да прелетят океана, трябва някак си ларвите им да са дошли с нещо/ някого тук! Дали не са бежанците?
12
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Но най-обичат да се крият в парламента,и освен изброените вирусни заболявания сте пропуснали да кажете че също,пренасят сиромашия и Мизерия.
11
4
 
9
 
! Отговори
асд преди 9 години
Да не е като онзи бизнес план - създаваш проблем и после доставяш услуги по решаването му?Като ония вносители на шампоан за въшки, дето обикалят детските градини и пускат въшки и после бизнеса върви...
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Освен опасни комари, има нашествие и на опасни скакалци и ***.
9
3
 
4
 
! Отговори
таня преди 9 години
има ги и в пловдив на сточна гара.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пийте силна ракия, нЕма страшно!
7
4
 
8
 
! Отговори
7 преди 9 години
Отново и отново,пак са направили ново био оръжие!Аххххх
6
3
 
9
 
! Отговори
К'во знайти вий преди 9 години
Те тези комари са едри като тигри и не пият кръв, ами направо крадат банките с кръв от болниците. Шегата настрана. След всичките наводнения, само комари ни липсват. Застояла вода в България колкото искаш.
5
4
 
16
 
! Отговори
райд преди 9 години
вече в комлука тигрови комари а от 22 август по големите екрани очаквайте и костенурките нинджа....
4
2
 
22
 
! Отговори
баш Майстора преди 9 години
Лошото е че не са само в Бургас.Лично с очите си видях и в Царево,даже се чудех какво е това.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една гъркиня не я ли шитнаха от олимпиадата защото беше написала нещо за комарите и черните?
2
3
 
14
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
нема сташно, те батките ше ги оправат
1
13
 
76
 
! Отговори
ей маа му стара преди 9 години
Бежанците си донесоха и комарите.