29 лева сметка за ток през юли са плащали средно в Западна България

Има ръст на потреблението в сравнение с миналата година
24 авг 2014 10:43,
11
29 лева сметка за ток през юли са плащали средно в Западна България
Снимка: архив, Reuters

Средната сметка за консумираната през юли 2014 г. електроенергия в Западна България е 29 лева – без промяна спрямо юли 2013 г., въпреки че средното количество консумирана електроенергия е нараснало от 171 на 180 квтч.

Данните показват, че ръстът в потреблението не се е отразил върху сметката заради по-ниските крайни цени на електроенергията през юли 2014 г. спрямо същия месец на миналата година, съобщиха от ЧЕЗ.

„Напомняме на нашите клиенти при по-дълго отсъствие да изключват електроуредите от контактите. Включените в контакта уреди консумират електроенергия, дори когато са в режим на готовност или реално не работят. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да помогне за предотвратяването на евентуални повреди вследствие на лоши метеорологични условия“,  каза Димчо Станев, Директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

От компанията припомнят, че провеждат дългосрочна кампания за насърчаване на разумното и отговорно използване на електроенергията. Като част от нея ЧЕЗ подготви 10 съвета, които могат да намалят сметката на домакинствата за ток с до 15%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: токсметка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко днес каза че ще увеличи тока щото не увеличаван една година а честито у северозападна
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ви се вижда скъпо почнете да си произвеждате тока сами - така ще спестите и акциз и ДДС. Самозадоволяването е арматурата на социализЪма!
5
0
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Българинът е започнал да се олива в консумацията на ток ,или просто са намерили начин да ни дерат с повече пари при намалено потребление.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЗА 100 КВЧ ИЗРАЗХОДВАНА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА БЯХ ПЛАТИЛ 17 лв. 50 ст.. А СЕГА ЗА СЪЩИТЕ КИЛОВАТИ ПЛАТИХ 27 ЛВ. КАК ДА СИ ОБЯСНЯ НЕОБЯСНИМОТО?--------необяснимото си го обясняваш с това че тока поскъпва...
3
0
 
7
 
! Отговори
Ананонимен преди 9 години
Поредната глупост "ЧЕЗ подготви 10 съвета, които могат да намалят сметката на домакинствата за ток с до 15%", нали те от това печелят колкото по голямо потребление по-големи печалби, все едно някой мобилен оператор на насърчава хората да говорят по-малко и да ползват по-малко интернет и да чака по голяма печалба, ми няма как да стане. Ама ние нали сме си овце ще си плащаме и ще им вярваме.
2
0
 
6
 
! Отговори
самоковски ястреб преди 9 години
Той жината плащъ, кой колкото има и дицата, и тя. Тъй рече бат сали.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗА 100 КВЧ ИЗРАЗХОДВАНА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА БЯХ ПЛАТИЛ 17 лв. 50 ст.. А СЕГА ЗА СЪЩИТЕ КИЛОВАТИ ПЛАТИХ 27 ЛВ. КАК ДА СИ ОБЯСНЯ НЕОБЯСНИМОТО?