Буря удари Пловдив, нанесе щети

Паднали дървета, градушка и наводнени улици
24 авг 2014 21:14,
19

Снимка: Dnes.bg

20-минутна буря се разрази в Пловдив в неделната вечер. Малко след 19:30 часа над района задуха силен вятър, придружен с дъжд, а на места удари и градушка.

Десетки улици на Пловдив се превърнаха като тези във Венеция. В пожарната постъпиха дузина сигнали за наводнени приземни етажи от силната буря.

"Наводнени са ни гаражите и избите, при всеки дъжд е така, защото районната администрация отказва да реши проблема”, твърди Иван Шаламанов от улица „Димо Хаджидимов”, която е най-засегната от потопа в Пловдив.
 
Хората със собствени сили се бориха с отводняването. Един от гражданите реши дори да препречи пътя на колите с кофите за смет, защото преминаването по участъка беше невъзможен заради събралите се 50 сантиметра вода.

На пътя между Пловдив и Пазарджик има паднали дървета. Без ток остана половин Пловдив, както и селата Костиево и Бенковски. 6 села в района на Стара Загора също са без електричество. Телефоните на EVN за аварии бяха блокирани от стотиците позвънявания от различни точки на региона.

Клони и огромни локви затрудняват движението по булевардите "Христо Ботев", "Копривщица", "Пещерско шосе". Поройният дъжд, придружен с гръмотевици, спря за 15 минути и мача Ботев Пловдив-Славия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Пловдивбуря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"коментар" 8 показва какво представлява този "сайт"-турски ***
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Недодялана държава, направете си строителни войски да ви гледат.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брех, брех! Много бури, много вода в тази България, бре. Ние станахме бетер САЩ. Сигурно след още 5 години, като въведат код розово, летните дъждове ще бъдат наричани торнадота и урагани! Трябва само още малко да поизпростее народът и нормалните още да напуснат държавата и ще се въведе и тази практика.
12
1
 
10
 
! Отговори
Нико преди 9 години
Вече си имаме мусонни дъждове
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА ДА Е ПЪРВАТА НИТО ПОСЛЕДНАТА БУРЯ. НАШИЯТ КЛИМАТ СЕ ПРЕВРЪЩА В СУБТРОПИЧЕН. ТАКА ЧЕ ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ИЗНЕНАДИ. ТОЗИ КЛИМАТ НЕ Е ЕДНОВРЕМЕШНИЯТ КОЙТО ПОЗНАВАМЕ.
10
2
 
12
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
А бе, вчера тамън се прибираме от почивка, и точно на Пловдив като почна тоя дъжд...всички се наложи да отбиеме в аварийната, то просто нищо не се виждаше, беше страшно ! Като тръгнагме след 10тина минути, видяхме коли, затрупани от дървета в аварийната лента. Дано поне няма пострадали !
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1.Просто преваля , та някои улиците станаха като река.Ако на теб ти се напълни мазето с вода и приземния етаж и нямаш ток , сензация ли правиш или го изпитваш на гърба си ?
8
1
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Като те гледам НАИСТИНА БОГ ТЕ Е НАКАЗАЛ(ЯКО)
7
26
 
2
 
! Отговори
RIMPLQNIN преди 9 години
BULGARQTA KAURI KAT VIDQT MALKO DYJD Y AIDEEE....OPUKSAT SE U GASHTI!!! GQURI S GQURI!!!
6
3
 
14
 
! Отговори
gos36 преди 9 години
До plovdiv Напротив и аз съм от Пловдив но в моя квартал нямаше ток от 19 до 22 и 55 часа заради дъжда и градушката която падна над градът
5
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.............А самолетите на нАто пръскат ли пръскат......................
4
8
 
31
 
! Отговори
ajd преди 9 години
Много ми е интересно защо вчера никой не писа за ураганната буря придружена с градушка и потоп в Стара Загора никой не писа, а сега за това преваляване в сравнение главна статия пуснахте
3
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A kadee Volen be? Da go e................a da go e..........a i pak da go e.................................a.
2
8
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Нека да...вали,но лошо време да не...хваща.
1
11
 
62
 
! Отговори
plovdiv преди 9 години
Няма такова нещо.Просто поваля.Ама все търсите сензации .....