Прокуратурата проверява читалище в Кюстендил за присвояване на пари

Около 4 хил. лв. били изхарчени не по предназначение
27 авг 2014 11:40,
3
Прокуратурата проверява читалище в Кюстендил за присвояване на пари
Снимка: архив, МВР

Районната прокуратура в Кюстендил е разпоредила проверка в местното читалище "Зора-2003" за присвояване на около 4 хиляди лева от държавната субсидия. Сигналът е подаден от общината, съобщи БНР.

Част от 6 200 лева държавна субсидия за годината са похарчени не по предназначение, установил финансов одит на Общината миналата година.

Според закона за читалищата субсидията не може да се харчи за друго, освен за заплати и осигуровки, а ако има остатък, то той трябва да бъде реализиран за дейност.

Читалище "Зора" няма собствена сграда. Документацията и счетоводството са в дома на председателя му Иван Сапунджиев. Ще се проверява дали с пари от субсидията не са плащани домашни сметки за ток, вода, консумативи.

Той сподели, че е получил призовки от "Икономическа полиция", но не бил притеснен. От месеци, дори от години се борел да се изясни на най-официално ниво как става финансирането на българските читалища, писал писма до различни инстанции и до Министерството на културата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кюстендилчиталище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Wasko преди 9 години
Защо , като се прочете Кюстендил се сеща човек за Мая? По същия начин Банкя + Бойко!!! Не може само те да са виновни, че някой си присвоява....все пак е град на групировките...
2
0
 
5
 
! Отговори
мм преди 9 години
Майчето Манолова си е ходила до Кстендил, та парите липсват...
1
0
 
5
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
POPITAITE MAIA MANOLOVA TIA NAZNACAVA VSICKI V KUSTENDIL.PREDI NIAKOLKO DNI ZAPLASHI SAS STACKI ZARADI UVOLNENITO NA KRADCITE I NEKADARNICITE.MAIA I BSP, S KRADCITE ZAEDNO NA IZBORI. NE IM POGELAVAME USPEH.