Обезщетяват фермерите с унищожени площи с 4.4 млн. лв.

Държавната помощ се дава за култури, пострадали от наводнение, измръзване, суша
1
Обезщетяват фермерите с унищожени площи с 4.4 млн. лв.
Снимка: архив, БулФото

Земеделските стопани, чиито площи бяха напълно унищожени от природните бедствия през миналата година, ще бъдат компенсирани с общо 4,4 милиона лева. Това реши на последното си заседание Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция, съобщиха от Фонда.

Държавната помощ се дава на фермери, чиито култури са пострадали от измръзване, наводнения, от бури с проливни дъждове, градушки и суша.

Компенсации по схемата ще получават фермерите, които имат издаден протокол за напълно пропаднали площи в следствие на природно бедствие или неблагоприятно климатично условие.

Тези, които не са застраховали площите си, ще получат 50% от полагащите им се субсидии. Изключение прави щетата от суша, която не е елемент на застрахователно събитие и се изплаща без редукция.

Документите за подпомагане за пропадналите площи се приемаха в областните дирекции на ДФ „Земеделие” от 10 юли до 1 август 2014 година.

В този период са приети 335 заявления на земеделски производители от цялата страна. Компенсациите вече се превеждат по банковите сметки на засегнатите. Всички субсидии по финансовата линия ще бъдат изплатени най-късно до 15 септември 2014 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
EU даде за Сърбия над милиард за наводненията там !За нас кака Ви КриСталинка Георгиева даде само дедовия!