Жълт код за обилни валежи е обявен в 13 области за четвъртък

Очакваните количества дъжд са 20-30 л/кв.м
4
Жълт код за обилни валежи е обявен в 13 области за четвъртък
Снимка: Булфото, архив

Жълт код за обилни валежи е обявен в 13 области в страната за утре, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Жълт код е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Очакваните количества дъжд за денонощието са 20-30 л/кв.м.

Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН прогнозира, че през следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно и на много места с прекъсвания ще продължи да вали дъжд.

По-значителни ще са валежите в северозападните, централните и югоизточните райони. Ще има и гръмотевици.

Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони, а по-късно през деня над Източна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат от 20-21° в Софийско до 29° в североизточните райони от страната.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна преди обяд. Главно по южното крайбрежие ще има валежи.

Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 25-26°, близки до температурата на морската вода.

Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но към края на деня ще има и 4 бала.  Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, в отделни райони и гръмотевици. Ще духа умерен, по-късно през деня и силен източен вятър. Максимална температура на 1200 метра 16°.на 2000 метра около 11°. 

През следващите дни до края на седмицата ще духа слаб източен, в Източна България - умерен североизточен вятър. Над Западна и Южна България облачността ще бъде по-често значителна и ще има превалявания, но вече ще са по-слаби и всеки следващ ден - на по-малко места.

Над Северна и Източна България се очакват значителни разкъсвания, през почивните дни и намаления на облачността. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: дъжджълт код
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Ivo преди 9 години
До СпоредЕднаСтараПесенLevski pak shte pobedi
2
0
 
2
 
! Отговори
madamkrasi преди 9 години
Дайте го този дъжд тука,че изгоряхме в Атина!Слънце,слънце, и пак слънце!
1
0
 
7
 
! Отговори
СпоредЕднаСтараПесен преди 9 години
Вече свърши хубавото времееееи дъждът вали, и дъждът вали ...