Порои евакуираха семейства в Берковица

Тежко е положението и в общините Чипровци и Георги Дамяново
16
Порои евакуираха семейства в Берковица
Снимка: архив, БТА

Поредни наводнения след последните дъждове. Бедствено положение беше обявено в Берковица. Тежко е положението и в други две общини от Монтанска област - Чипровци и Георги Дамяново, предаде bTV.

След около 40-минутен проливен дъжд вчера, река Берковска излиза от коритото си и понася всичко по пътя си. В резултат са особено пострадали берковските квартали „Беговица” и „Заряница”. Има една паднала обитаема къща, но още ред други към момента са необитаеми.

Има евакуирани семейства, засега няма данни за пострадали. Хората в града не са спали, стоварени са чували с пясък и чакъл, за да се укрепят застрашените постройки.

Три моста са неизползваеми след наводнението – те са залети от вода, а един е с отнесени парапети.

Един трафопост е наводнен, ЧЕЗ са спрели електрозахранването в някои райони на Берковица заради риск от токови удари.

Тъмно остана и в села от община Георги Дамяново. Поройните дъждове са нанесли щети и в община Чипровци.

Къщи са наводнени в село Говежда, община Монтана, след като приток на река Огоста е прелял. Екипи на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са отпътували към мястото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Берковица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До горски,Фидосова ли е?"През 2008 година ще бъдат изградени първите 2 лифта от проектБерковски балкан,като ще бъде удължена и сегашната писта за ски.Това съобщава кметът на община Берковица Милчо Доцов."Шокирани били от действията на група ***,които буквално като термити изсичали дървета до голо...че става въпрос за подготвяне на терена за бъдещия язовир на Милчо Доцов.За сега официално никой не е поел отговорност за сечта."8,02,20092006г.в-кАтака "Фирма на ДПС краде водата на Берковица"
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МирославЗА ТОВА БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ
10
0
 
16
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Защо всяка партия вместо да дава милиони за кампания, точно в този момент не ги дарят на пострадалите райони? Ще се съберат 10-15 милиона поне! Хората няма къде да живеят, няма какво да ядат, имат по една риза на гърба си, а те 3д плакати ще ми правят и концерти... *** мръсни долни!!!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде старата песен на нов глас... Как може да се допуска отново да има хора и населени места в такова положение? Малко ли ни беше цяло лято? Поредното доказателство за мърлящината на местните власти! 40 минути валяло и реката ги заляла.. Видиш ли никога досега не е валяло 40мин проливен дъжд... Поредните глупости за сметка на хората...
8
3
 
12
 
! Отговори
горски преди 9 години
През лето 2011-2912 Искра Фидосова изреза над 800 декара гора в берковския балкан и сега водата се стича много бързо от балкана а честито ти герберуги гласувайте пак за нея
7
5
 
3
 
! Отговори
морски преди 9 години
Така е,американците спряха да пръскат химикали от самолетите и климата си дойде на мястото,почнаха дъждовете,все пак сме умерен климат не пустиня.
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кви порои бре?престанете да плашите матрияла!по телвизоро видяхме как некакви тарикати са си построили кокошарниците в коритото на ДЕРЕТОЕдин даже къща вдигналсега рИвеобезщетение от държавата искана какво основание?да се е застраховал!!!И да престанат да плачат за къщите дето цял живот са ги строили, щото всичко рухнало е от кирпич.Къщи останали не от бащите им, а от дядовците им!Кой ще ти разреши да стоиш с кирпич през последните 50 години?
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В китна България никога не е имало, няма и няма и да има виновни. Територия на невинността. За Гинес сме по безхаберие наистина.
4
0
 
24
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Това е безобразие, трябва да има наказани, защо се мълчи. ЗАЩО МЪЛЧИМ!!!!
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
иматли пояси
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво става, бе, като че в тая държава никога не са валели дъждове! Вече след всеки дъжд е наводнение! А иначе в района има много цветнокожи, ако са оголили баирите с незаконна сеч, така ще става и от най-малкия дъжд...
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след работата ромотурците най много мразят водата