Бургас обяви 8 септември за Ден на траур

Почитат двете жени, станали жертви на потопа
7
Бургас обяви 8 септември за Ден на траур
Снимка: Булфото

Община Бургас обяви 8 септември за ден на траур в памет на двете жени, станали жертви на потопа в Бургас. Това съобщи за БТА кметът Димитър Николов.

Още по темата

Недялка Толева (69 г.) и Камелия Желязкова (21 г.) са пътували по главния път Созопол-Бургас, когато автомобилите им са били залети от огромно количество вода в резултат на проливния дъжд.

От водната стихия, около 02:00 часа след полунощ на главния път са се преобърнали още няколко автомобила. Двама мъже - Николай Кирилов и Николай Грудев, са спасили живота на няколко души, като са изваждали давещи се хора от потопените автомобили.

Кметът на Бургас Димитър Николов ще ги предложи за награда пред Общинския съвет.

Планираните спортни и културни събития днес и утре в Бургас ще започват с минута мълчание. Община Бургас отменя събитията на 8 септември, а флаговете на площад "Атанас Сиреков", както и на входовете на града ще бъдат спуснати наполовина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Бургасден на траур
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
А по Светоотеческия календар(стар стил ) днес се чества честния Свят Образ на Пресвета Богородица-Владимирска.Пресвета Богородица Дева Мария ни призовава към покаяние;и Тя много ще помогне на всички православни християни и на тези,които са в беда,скръб и печал.Пресвета Богородице,спаси нас грешните!
3
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
0 1 ОтговориИ ВМЕСТО ДА СЕ ПОКАЕМ ПРЕД БОГА , ТОЗИ ПОНЕДЕЛНИК (08/09/2014) ЩЕ Е ДЕН НА ТРАУР! А ТОЧНО ТОВА ЩЕ СЪВПАДНЕ СЪС ПРАЗИНКА ПО НОВ СТИЛ-РОЖДЕСТВО НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА. КАК ЩЕ ИСКАМЕ ПОСЛЕ МИЛОСТ ОТ НЕЯ И ОТ ГОСПОДА , КАТО НЕ СЕ КАЕМ ЗА ГРЕХОВЕТЕНИ ,КАТО СМЕ ОСТАВИЛИ ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРАМОВЕ ПРАЗНИ ,КАТО ЖИВЕЕМ В РАЗВРАТ ,НАСИЛИЕ,ЛЪЖИ,БЕЗБОЖИЕ И ДРУГИ ПОРОЦИ? НЕКА СЕ ПОКАЕМ НАРОДЕ,И ДА НЕ ОБВИНЯМЕ ПОЛИТИЦИТЕ ЗА ТОВА,КОЕТО НИ СЕ СЛУЧИ;ЗАЩОТО ТО Е СПРАВЕДЛИВО И
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
яваш бе - денят не е свършил....
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от траури аз пък ще пропусна. Всеки ден умират повече хора на улицата ама траури няма