Скъса се дига на Марица до село Райново

Няма опасност за населението, заяви кметът на Димитровград
7
Скъса се дига на Марица до село Райново
Снимка: Dnes.bg

Дига на река Марица до село Райново се е скъсала, но водата се изтича в посока на коритото на Марица. Няма потенциална опасност за населението и живущите в близост, заяви кметът на Димитровград Иво Димов пред Фокус.

"Водата скъса дигата, но преди тази дига има една река Мартинка, която излезе от коритото си и заля огромни площи с вода. Вследствие на това заливане на водата се скъса дигата на река Марица и в момента се влива в река Марица. Няма опасност от наводнения, за бедстващи и за жителите на съседните села", посочи Димов.

По думите му, река Мартинка е заляла огромни площи земеделска земя - над 2000 декара.

Евакуирани са 10 къщи, които са били в непосредствена близост до река Марица. Положението обаче се е нормализирало и в момента хората са се върнали по домовете.

Евакуацията е била извършена преди да се скъса дигата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: дигарека Марица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора,стига сте натоварвали гласоподавателите с наводнения,няколко села и градчетата се удавиха и голяма новина.Ние сега разпределяме държавната каца,но ще раздадем по кебапче и бутилка вода,за пиара,а и 325 лв.А ,ако гласувате за правилните ООД-та ще има и още ..........Купуването и продаването на кебапчета,не е престъпление!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
To v GERB ima li niakoi s nekupena diploma? Tova imse vodi za razhod. Do 5
5
0
 
2
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Иво Димов е една от най видните гербаджийски калинки. Имаше наглостта да представи в народното събрание копирана фалшива диплома. После прокурорите го покриха с мотива ,че не знаело кой е донесъл този фалшификат-той или някой друг. Когато такъв човек ти каже че няма опасност,трябва да бягаш по-надалече.
4
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 9 години
Скъсана дига- качеството във всичко ни е такова.
3
0
 
1
 
! Отговори
Очевидно преди 9 години
Пишете глупости :р. Мартинка минава на 200 м.от табелата на с,.Злато поле и на 1500 м. от с.Брод .При разлива става опасно за къщите в югозападната част на Злато поле и евентуално в южната и югоизточната част на с.Брод .Там къщи няма заляти ,но земеделските земи около Мартинка са леш .Има около 2-3000 декара под вода.Райново е в непосредствена близост до Марица и следващото село след Зл. поле .Там Марица редовно прави бели ,а Мартинка е на една светлинна година Нагоре по Мартинка чух че е ужас
2
0
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
до 1 - да залее "депутатките " и "депутатогъзите " в "парламента " та да се освободи НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И водата се усили твърде много на земята, тъй че се покриха всички високи планини, каквито има под цялото небе. Водата възлезе петнайсет лакти над тях, и (всички високи) планини се покриха. И се лиши от живот всяка плът, която се движи по земята: и птици, и ***, и зверове, и всички гадове, които пълзят по земята, и всички човеци. Всичко на сушата, що имаше дихание за живот в ноздрите си, умря. А водата се издигаше над земята сто и петдесет дена.