Отменят бедственото положение в Хасковско

Наводнените общини ще търсят помощ от държавата
Обновена: 8 сеп 2014 20:09 | 8 сеп 2014 20:06, Анисия Иванова
3
Отменят бедственото положение в Хасковско
Снимка, архив Булфото

Властите отменят бедственото положение в общините Димитровград, Харманли и Симеоновград.  В пострадалите общини в Хасковска област няма възникнали нови произшествия, съобщиха от Областния кризисен щаб.

В същото време доброволци вече помагат на хасковското село Странско, което остана под вода. Те се включиха в разчистването на домовете на местните жители.

Още по темата
По информация на Нова тв огромни са щетите и по пътната инфраструктура, а ЖП линията край симеоновградското село Пясъчево не може да се ползва, след като водната стихия мина оттам. На места релсите висят във въздуха. Най-тежки са последиците между гарите Михайлово и Калояновец в Старозагорско.

Навсякъде, където има проблеми, движението на влакове е спряно и пряка опасност няма. Но възстановяването ще бъде трудно, тъй като Националната компания Железопътна инфраструктура ще търси пари от междуведомствената комисия към Министерския съвет, а щетите само от последните дни са огромни.

В община Симеоновград, освен без влакове, на места няма и шосета. Малката река Съзлийка заля стотици декари и потопи шосето, свързващо града с четири села. Днес с багер беше пробита дигата. Колко време обаче пътят няма да може да се ползва не е ясно, защото тепърва ще се проверява дали асфалтът не е пропаднал. Затворен остава и пътя от Симеоновград към Димитровград, който пропадна.

Кметът на  Берковица Димитранка Каменова съобщи пред "Фокус", че бедственото положението в района е отменено, все още е тежко, а наводнените къщи са над 90. Каменова каза още, че към този момент няма жители на Берковица, които да са евакуирани от имотите си.

„Над 50 доброволци са заявили желание за участие в почистването на Берковица. На всички ще бъдат предоставени ботуши и ръкавици”, увери кметът.

Градът има нужда от помощ и всички желаещи могат да се включат в процеса по разчистване на засегнатите домове. „Приемаме всякакви доброволци, независимо дали са от политически формации. Къщите трябва да бъдат почистени”, категорична бе Каменова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: наводнениеХасковско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
2 преди 9 години
Това са *** коментари ..от къде пари да ви е-а майката,какви простотии ръсите ,вече не се търпи .Кой вярва на тези идиотщини..ще чакат пари ...от кого ...колко .Търпелив народ -нагли политици.Търпете !!!!!!!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отменят бедственото положение в Хасковско - Въвежда се благоденстващо положение и проспхеритет. Все пак благодарение на САЩ, НАТО и ЕС сме напред в светлото капиталистическо бъдеще. Да мислим позитивно! Удавените - удавени, наводнените - наводнени, но Пловдив е столица на еврогейската култура. Такъв гей парад ще спретнем!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма пари кво щетърси