Стара Загора ще има нов парк до края на годината

Той ще се изгради на мястото на бившите артилерийски казарми
10 сеп 2014 14:57, Красимир Ангелов
3
Стара Загора ще има нов парк до края на годината
Мястото, където ще бъде изграден бъдещият парк. Снимка: Община Стара Загора

До края на годината Стара Загора ще има изцяло нов парк. Това ще стане факт, след като днес кметът на града Живко Тодоров подписа договор за изграждането му с изпълнителя - консорциума "РСРП" – София.
 
Дейностите включват изготвяне на работен проект, изпълнение на строителството, паркоустрояване и благоустрояване на територия с размер 70 декара.

Още по темата
В новия парк ще има зелени зони, водни огледала, фонтани, велоалеи, открита сцена, детски кът, спортни площадки и мини зоопарк с декоративни птици. До 15 декември паркът трябва да отвори врати за старозагорци и гостите на града, отчете кметът.

"Благодарни сме за прехвърлянето на терена с обща площ 90 дка, бивша собственост на МО, както и за финансирането с 4 млн.лв, осигурено от предходното правителство“, каза Живко Тодоров, като уточни, че положителните неща трябва да се казват.

По думите му от ценната придобивка за града ще се възползват голяма част от жителите, живеещи в кварталите "Казански", "Железник", "3 чучура" - север и юг, където на практика досега нямаше оформени площи за отдих.

Върху оставащите 20 декара от терена на бившите артилерийски казарми, Община Стара Загора планира изграждането на голяма многофункционална спортна зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без казарми, без собственна армия, но с паркове. А имаме ли и собственна индустрия?
2
2
 
2
 
! Отговори
всичко това преди 9 години
вече е построено в Кърджали , парк Арпезос север край Водното Огледало .
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!