Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете

Родителите на момиченцето искат доживотен затвор
Обновена: 12 сеп 2014 14:02 | 12 сеп 2014 10:00, Александър Попов
158
Полицаят, сгазил бебе: Направих голяма беля, убих дете
Снимка: Булфото

Родителите на прегазеното 11-месечно бебе в село Крушевец - Нонка и Красимир, поискаха доживотен затвор без право на замяна за граничния полицай Костадин Стоянов, който предизвика тежкия инцидент.

"Чаках да заплаче през нощта да я нахраня, но нея я няма", каза през сълзи майката на загиналото дете.

"Това е немарливост от негова страна, както и началниците. Разбрах, че не за първи път се качва в колата пиян, не е било единичен случай", заяви бащата в ефира на Нова телевизия.

Още по темата

Очевидци на трагедията твъдят, че поведението на шофьора убиец е било неадекватно. След като сгазил бебето, той отишъл на другия тротоар да говори по телефона. По думите им първи на място са пристигнали от Гранична полиция.

Една от свидетелките заяви, че те са дали четири кофички кисело мляко на колегата си.

Бащата на загиналото бебе заяви, че кръвната проба на шофьора не е взета коректно, тъй като не е имало свидетели. И той смята, че може да бъде манипулирана. 

Дрегерът е отчел 0,63 промила, очаква се да излязат и кръвните проби. Колата няма спирачен път, но не се знае с каква скорост е връхлетял върху количката с бебето.

Съпругата на Стоянов - Гергана, обясни, че двамата са се чули по телефона след трагедията.

"Аз му се обадих и той ми каза: Гери, направих голяма беля и убих дете. Само искам да си спокойна и да знаеш, че те обичам. Нищо повече не знам", каза тя.

Според нея мъжът й никога не сядал зад волана след употреба на алкохол.

Жителите на село Крушевец поискаха легнали "полицаи" на пътя, за да се ограничи скоростта на преминаващите коли. Днес те блокираха пътя и се заканиха, че докато не бъдат направени и не се издаде ефективна присъда на Костадин Стоянов, всеки ден ще преграждат шосето.

Граничният полицай е задържан в полицията в Созопол и днес окръжната прокуратура трябва да прецени дали да удължи мярката на 72 часа и да поиска най-строгата мярка задържане под стража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
BB преди 9 години
15 g prisadi kakvo kato e Polizai kak moje da ubie bebe a i pian a Sega Pak ne bil pian napravi e ubiez ako e negovo dete ili na nakoi ot gerb schte mu e.m. Kato plemenika na Rosen plevneliev schum golam sa nischto svobodna e sakonite v bG da sa Ravni sa vdi4ki naruschiteli v bG
118
0
 
1
 
! Отговори
вее преди 9 години
имани- ся на тротоара ли е бебето или на улицата дори майкаму да е точно до него най лошото пак щеше да стане даже плюс смазана жена ..ти сигурно си някой роднона на топ ченгенцето пяното и си пристрастна ама тва е тротоар не улица няма оправдание за униформената пянка !!!! тука в бг само топ ченгета аудсайдери с малко власт и гледай сеир палячовци!!!!!!!!!
117
9
 
3
 
! Отговори
Имани преди 9 години
Эа ПЪРВИ ПЪТ чувам, количка с бебе да се оставя по ТРОТОАРИТЕ!!! И аэ съм имала дете, вэемаш го и не го оставяш така само, всичко се случва!!! Не шарете глупости, КОЙ остава така невръстно дете на улицата!!!!
116
0
 
10
 
! Отговори
жорж преди 9 години
е тва е тъпата системата на бг всичко се прикрива и се замазва ако нямаш пари си ял дървото на хората за марихуана им дават по 10 години а на тоя нещастен *** и алкохолик който згази невинно бебе ще му лепнат от 3-10 години аз съм бесен представям си на горките родители кво им е
115
0
 
2
 
! Отговори
вичо преди 9 години
Не успявате да контролирате демоните в себе си, оттам всички проблеми, включително шоферските. Умирам да карам с 50 в града, да пусна някой на зор, да спра на пеш. пътека и т.н.
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решението е:1. Обходи на населените места2. Стационарни камери
113
1
 
23
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 9 години
А защо колегите които са му давали мляко не са при него в ареста?
112
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 9 години
Преди много години в Шумен заради един "легнал полицай" един голям камион изхвърча заради превишена скорост върху близката автобусна спирка и изби доста хора. Единствената превенция е всеки от нас да си дава сметка, че трябва да управлява разумно.
111
0
 
23
 
! Отговори
batmario преди 9 години
Много нелепа работа...Колко работи са се навързали едно след друго за да се случи това нещо...Най-грозното нещо от всичко обаче е помоща на аверите за да го покрият...Питам ги тях как ще се чувстват ако на тях се случи това...Биха се възползвали от служебното си оръжие вероятно...
110
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабавен Разстрел за тоя полицай-убиец на невинно дете, разстрел на стената както се прави в Северна Корея и Китай, от Специален Армейски Взвод за изпълнение на смъртни присъди! *** *** полицайска!!!
109
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко за детето и справедливо наказание за тоя токмак!Но това е частен случай,на фона на онова което се случва в милата ни Родина!Има ли сектор в обществения живот,където нещата не са *** до тавана?Кой е виновен за това?Защо до сега няма един политик,осъден и вкаран в затвора?Ако всички политици бяха толкова честни и невинни,щяхме ли да сме на това дередже?Защо вярваме и гласуваме за хора,които познаваме и сме сигурни,че не могат и не желят да свършат нещо полезно за нас?
108
0
 
37
 
! Отговори
60 хиляди полицаи БГ преди 9 години
Колегите полицаи, вместо да му теглят един бой, му дават мляко, за да му намалят промилите! Тия *** също трябва да ги уволнят и да ги съдят като съучастници. А дано, ама надали... А балъците като нас ще продължаваме да им плащаме заплатите...
107
0
 
10
 
! Отговори
НитоБързНитоЯростен преди 9 години
войната по-пътищата ще продължи докато не започнат да обезглавяват за употреба на алкохол зад волана като мярка номер 1 с последващи я още куп крути мерки,включително и бой с тояги за неспиране на пешеходна пътека ,превишена скорост като предпоставка за птп и ред други дивотиии причинени от всички нас ,като участници в движението по пътищата
106
0
 
18
 
! Отговори
reostat преди 9 години
Зад волана след употреба на алкохол или наркотици - затвор
105
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПИЯН ШОФЬОР ЗАД ВОЛАНА = ПОТЕНЦИАЛЕН ИЗВЪРШИТЕЛ НА ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО. ЗАКОНЪТ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗМЕНИ НАЙ-СТРОГО. КАКТО И ОТНОСНО МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ ПО ВРЕМЕ НА ШОФИРАНЕ - МОСОВО ДЪРЖАТ ТЕЛЕФОНИТЕ, ГОВОРЯТ БЕЗКРАЙНО И ШОФИРАТ, ВОДАЧИТЕ В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ НЕ ПРАВЯТ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. НО КОНТРОЛЬОРИТЕ ДЕБНАТ САМО ПЪТНИЦИТЕ ЗА БИЛЕТЧЕТА И КАРТИ.
104
3
 
31
 
! Отговори
До номер 120 преди 9 години
И ако майката не беше магазина, а буташе количката, какво щеше да стане*? Как не те е срам да внушаваш вина на майката, че количката й била на тротоара*? Тротоарът е само за пешеходци, разбра ли*!
103
1
 
14
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
А бе, магистрати, до кога ще има наши и ваши. На хората им дойде до гуша от престъпното ви мълчание. Или искате да заиграе малката правда. Ами по-добре да ви НЯМА ! Има закон за бърза процедура, или като за убиеца на Паоло ...още нямало повдигнато обвинение... Няма да стане, всяко чудо за три дни. НАРОДА търпи, търпи, ама най-после може и физически да очистят някого!!! УМНАТА !
102
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо никой не обръща внимание на действията на майката.Сигурно близо до всеки от Вас има поне едно малко квартално магазинче.Загледайте се и ще видите, че никоя майка не си оставя детето на пътя.И понеже много хора сравняват какво щеше да се случи с този полицай примерно в САЩ- той вече щеше да е осъден, но и майката щеше да получи присъда и по важното - щяха да и отнемат родителските права върху другото дете.
101
1
 
24
 
! Отговори
ne4o преди 9 години
бе няма зна4ение колко му е пробата за алкохол,тои е изваршител на убииство и то на дете...само дано да не стане като при стара загора...ония сега си е в кьщи а трябваше да е в затвора и то веднага...тази наша скапана дьржава пак ще вземе някво решения например като домашен арест,дано да не сьм прав
100
2
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 9 години
Аз казвам, жалко за малкото детенце. Недай Боже никому такова нещастие. Но факт е и се случва. Виновни са всички. Когато някой се качи на колата, си мисли, че е велик. С такова самочувствие, че не вижда и мисли. А, как карат и пушат и говорят по телефона, и музика до дупка. Само никой не мисли, че пешеходеца е с предимство винаги, защо ли, ще попитате, защотото всеки е бил пешеходец, преди да се качи на колата. Няма нужда от закони, имаме нужда да мислим. Ако не мислим, ей така ще си измрем.