Събориха 20 незаконни постройки в бургаския квартал "Победа"

Разчистването се проведе при засилено полицейско присъствие
19 сеп 2014 17:30, Анисия Иванова
16
Събориха 20 незаконни постройки в бургаския квартал "Победа"
Събарянето на постройките в кв. "Победа". Архив: Булфото

Двайсет незаконни постройки бяха съборени в бургаския квартал "Победа", съобщи БНР. Там днес се проведе акция по премахването на незаконните постройки. Част от тях бяха демонтирани доброволно от обитателите им, а други - съборени от Община Бургас.

В града беше обявено бедствено положение заради наводнението след проливните дъждове на 5 и 6 септември, когато загинаха трима души. Един от тежко пострадалите квартали беше именно "Победа".

По думите на териториалния директор в общината Магдалена Манолова идеята е да се освободи достатъчно място, за да може да минава специализирана техника при необходимост.

Още по темата
"След проливните дъждове имахме доста сериозен проблем тук, в този район водата се задържа продължително време и трябва да има възможност за подход на пожарни, линейки, специализирана механизация. "Гражданска защита" просто с едни 40-метрови маркучи - беше абсурдно да се отводнява въпросната територия", обясни Манолова. 
 
Разчистването на строителните отпадъци с багери се проведе при засилено полицейско присъствие.

Акцията беше ръководена от кмета Димитър Николов.

По думите му описването на незаконните постройки в квартала до пълното им премахване ще продължи. Кметът мина през всички улици днес и предупреди жителите на "Победа", че опасността от епидемия след наводнението все още не е отминала. Той заяви и че периодично ще бъдат изпращани екипи на дирекция "Екология", които ще правят актове за изхвърляне на отпадъци извън контейнерите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
KU-KU преди 9 години
До AZ SAM PROSTO 4OVEK.PATIA KAM ADA.A ZASTO NE MISLISH ZA BEDNITE BALGARI,KOITO PLASTAT VSICKO KOETO IZPOLZVAT.
8
0
 
1
 
! Отговори
KU-KU преди 9 години
OTLICNO RESHENIE NAPROBLEMA.BLAGODARIA TI G-N KMETE.SEGA V BURGAS, A SKORO I VAV VSICKI GRADOVE.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NQMA NITO EDNO EL. TABLO ZA OTCHITANE NA TOKA A TOK IMAT VSICHKI KOI GO PLASHTA TOZI TOK ..... ?
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Събарят старите незаконни постройки за да им вдигнат нови,модерни и законни със пари от напите данаци и от ЕС Който си плаща само да си ги даржим тук и да не ходят при тях.
5
0
 
1
 
! Отговори
AZ SAM PROSTO 4OVEK. преди 9 години
DO TUKA OK. POSLE NAKADE? pROBLEMAT E NATSIONALEN A NE E EFNI4ESKI.TEZI HORA SA VSE PAK BALGARSKI GRAJDANI.KAKVO DA GI PRAVIM?BEZ DOM,BEZ RABOTA,DA GNIQT V MIZERQ.SPORED VAS TOVA RE6AVA LI PROBLEMITE.eVROPEYSKITE DARJAVI MNOGO OT DAVNA SA RE6ILI TEZI PROBLEMI.PRAKTIKATA TAM E SAVSEM DRUGO.KOGATO OSTAVIM TEZI HORA BEZ POKRIV I RABOTA NIE DAVAME POKANA NA NOVI 4LENOVE NA PRESTAPNIQ SVQT. NE E LI TAKA...
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!
3
2
 
35
 
! Отговори
?! преди 9 години
Че при мургавеляците съществуват ли ЗАКОННИ постройки?
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва всички нормални хора и администрация ежедневно да показваме на циганерите, че не могат да правят каквото си иска без да носят отговорност.От това да започнат да си плащат тока, през това да не вдигат сватби така че и в съседния град или село да ги чуват цяла нощ.Да спрат да правят сума деца, които ние издържаме да не умрат от глад и да спрат да строят като *** където им падне.Това са най-важните неща, има още стотици.А да също да спрат да крадат релси и кабели.
1
1
 
35
 
! Отговори
sofeto преди 9 години
Адмирации!