Отровиха 3 кенгура в зоопарка в Хасково

Животните са били семейство, едно от тях е бебе
26 сеп 2014 12:56,
38
Отровиха 3 кенгура в зоопарка в Хасково
Снимка: архив Ройтерс

Семейство кенгуру от хасковския зоопарк е било отровено с пестициди. Тримесечното им бебе, което било в торбата на майката, също е умряло, съобщи БНР.

Радиото цитира директора на зоопарка Валентин Ахтаров, според който храната на животните не е сменяна от месеци. Той е категоричен, че причината за смъртта на кенгуруто не е във фуража.

Още по темата
Ръководството вече е подало сигнал за умишленото отравяне на трите кенгура.

Това е поредната трагедия с животни в зоопарковете в страната. През август в зоологическата градина в София само за седмица умряха няколко от обитателите му, сред които 3 гаура, 2 яка, бебе козирог, камила и бизон. Зоопаркът бе затворен, а проверка установи, че животните са отровени с пестициди.

Започна разследване, а директорът беше сменен. Виновникът за трагедията обаче все още не е открит.

В началото на август България беше потресена от смъртта на ягуара Алонсо. Той избяга от зоопарка в Ловеч, а няколко часа по-късно беше разстрелян от ловджия след кратко издирване в околностите на града.

Проверка на екоминистерството показа, че преследвачите му дори не са опитали да го упоят. В началото на септември Районната прокуратура в Ловеч обяви, че има данни за престъпление в убийството на ягуара. Затова държавното обвинение образува досъдебно производство по случая с избягалия хищник.

В края на август от общината в Ловеч обявиха, че са наказали директора на зоопарка д-р Феодор Вацов и пазача, изпуснал Алонсо. Вацов получи забележка, а служителят - последно предупреждение за уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: зоопаркХасковокенгуру
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
6
 
! Отговори
Loveca преди 9 години
A mojeshe da gi otstreliame
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
4
2
 
34
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Поредните жертви на тези извращения наречени зоопарк.А относно ягуара ще кажа, че това е поредното ненаказано престъпление. Забележка и предупреждение за уволнение... Звучи смешно при положение, че в световен мащаб има под 300 животни от този вид.
3
2
 
38
 
! Отговори
Някой преди 9 години
И какво са им виновни животинките... Смърт за такива ***...
2
7
 
19
 
! Отговори
КК преди 9 години
Ние сме...ние сме.... ние сме... европейци, какво друго.... А, или американци...Африканец или австралиец не би направил подобно нещо...
1
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отношението към животните, старите и болните е много добър показател накъде отива едно общество :)