Отровиха 3 кенгура в зоопарка в Хасково

Животните са били семейство, едно от тях е бебе
26 сеп 2014 12:56,
38
Отровиха 3 кенгура в зоопарка в Хасково
Снимка: архив Ройтерс

Семейство кенгуру от хасковския зоопарк е било отровено с пестициди. Тримесечното им бебе, което било в торбата на майката, също е умряло, съобщи БНР.

Радиото цитира директора на зоопарка Валентин Ахтаров, според който храната на животните не е сменяна от месеци. Той е категоричен, че причината за смъртта на кенгуруто не е във фуража.

Още по темата
Ръководството вече е подало сигнал за умишленото отравяне на трите кенгура.

Това е поредната трагедия с животни в зоопарковете в страната. През август в зоологическата градина в София само за седмица умряха няколко от обитателите му, сред които 3 гаура, 2 яка, бебе козирог, камила и бизон. Зоопаркът бе затворен, а проверка установи, че животните са отровени с пестициди.

Започна разследване, а директорът беше сменен. Виновникът за трагедията обаче все още не е открит.

В началото на август България беше потресена от смъртта на ягуара Алонсо. Той избяга от зоопарка в Ловеч, а няколко часа по-късно беше разстрелян от ловджия след кратко издирване в околностите на града.

Проверка на екоминистерството показа, че преследвачите му дори не са опитали да го упоят. В началото на септември Районната прокуратура в Ловеч обяви, че има данни за престъпление в убийството на ягуара. Затова държавното обвинение образува досъдебно производство по случая с избягалия хищник.

В края на август от общината в Ловеч обявиха, че са наказали директора на зоопарка д-р Феодор Вацов и пазача, изпуснал Алонсо. Вацов получи забележка, а служителят - последно предупреждение за уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: зоопаркХасковокенгуру
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
dfdf преди 9 години
na ubiicite na jivotni purvo im umirat decata taka che si praite smetka ovreme
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** се нацията...Лелките от всякакви домове, столове, хотели и ресторанти продължават да крадат и сега. Не е за последно.
24
1
 
3
 
! Отговори
Ясен преди 9 години
Повтаряйте след мен: ПЕСТИЦИДИТЕ СА БЕЗОПАСНИ при малки дози. Проблемът е, че се акумулират и си взаимодействат в телата ни, факт който никой не осъзнава и не осмисля. Неслучайно с тях се тровят животни, защото е евтина и достъпна отрова.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълно с жестоки мутанти ,които отмъщават за жалкия си живот на невинни същества. Още от деца са *** без нищо детско и невинно в себе си. Но има и едно добро нещо!- тези животинки са се отървали от нищетата и безумните условия на българските зоопаркове! Това по-зле и от затвор, кошмар!
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Геноцидът над българския народ взе да се прехвърля и към животинките в зоопарковете.
21
1
 
5
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Spasili sa jivotnite ot zatvor bez prisuda!
20
0
 
2
 
! Отговори
ай сиктир преди 9 години
Само луди тука бе!!! нормални ли сте ,кви глуости пишете???
19
1
 
16
 
! Отговори
luvche ot zooparka преди 9 години
Сложете живо видео наблюдение на всички клетки в зоопарковете и наложете сурови глоби за всеки, който ни хвърля храна. Страх ме е, защото не мога да различа коя храна е отровна и коя не. Моля Ви, не искам да умирам по този начин :(
18
0
 
3
 
! Отговори
yan преди 9 години
Някой прави тренировки за народното събрание.
17
1
 
17
 
! Отговори
До Momo преди 9 години
Не съм съгласен с първото ти изречение! Зоопарковете са нужни на света - какво по-добро забавление за децата? И как ще осъзнаят живата природа, от телеизията или от книжките? Освен това в зоопарканете (истинските!) се извършва огромна работа по запазването на редки видове. Некаи популации са на ръба на оцеляването и са спасени в зоопаркове. И даже реинтродуцирани в дивата природа. Но там трябва да има култура, простор, условия, максимално близки до естествените.Желая ти да видиш "Зу" в Бронкс!
16
5
 
4
 
! Отговори
Makedonec преди 9 години
Kakva necivilizirana nacija!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновните - в клетка за три години и всеки да може да ги заплюва и псува!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кенгурата са добрички създания!!!Най-много да искат да се боксират със теб ако ги предизвикаш :D
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има кампания за закриване на Зоопарковете у нас!!!!и лошото е, че не става със пускане на животните на свобода или в друг зоопарк а със тяхното убийство :(
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГРЕХОТА КАКВО ТИ Е НАПРАВИЛО ЖИВОТНОТО , ДАНО СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО КОЙТО ГО Е НАПРАВИЛ , ЧЕ , ТЕЗИ ЖИВОТНИ РАДВАТ ХОРАТА И НАЙ МНОГО ДЕЦАТА
11
1
 
30
 
! Отговори
рон преди 9 години
Нещастни ***! Който го е направил дано бял ден да не види!!!
10
3
 
24
 
! Отговори
ДО 9 преди 9 години
ЕЙ, ПРОПАСТ, Пропаст в главата имаш вместо мозък .... Ей за това сме на този хал, заслужено, и ще продължим да бъдем. Защото тоя треторазряден вече народ се ***, щом и едно животно не може да опази и отгледа .... себе си, обществото, та и държавата тръгнал да гледа!
9
35
 
6
 
! Отговори
ПРОПАСТ преди 9 години
За 25 години България се намали с 1.5 милиона население - кой се изселил, кой умрял, но нас ни интересува съдбата на 3 кенгурута. После защо сме на този хал ....
8
4
 
26
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
*** зад решетките, а животните на свобода- това е единственото решение на проблемите.
7
20
 
6
 
! Отговори
кулинар преди 9 години
Защо са ги отровили, не знаят ли каква луканка става от кенгуру! Изиносали са месото, трябвало е просто да ги колнат!